Marketing weblog

 

Welkom op dit nieuwe marketing weblog van Jacco Van der Spek blogger bij Heroes Communicatie in Harderwijk. We schrijven op dit marketing weblog voor jou allerhande artikelen over marketing, ondernemen en politiek. We proberen elke dag jou te verrassen met een nieuwe tekst, zoadat jij elke dag een nieuwe bijdrage van onze hand kunt lezen. We wensen je veel leesplezier op marketing weblog voor jou.

 

Economen zitten naast economische groei na corona

Om met de deur maar in huis te vallen hoe verklaart u dat economen er zo naast zitten met de economische groei. Nou, Liselotte ik weet niet of ze er naast zitten, maar de trend is momenteel dat onze economie met 3 procent per jaar groeit. Wat betekent dat meneer Dick. Dikke pret voor iedereen. Kunt u dat toelichten. Onze economie is voor 70 procent afhankelijk van het buitenland dat noem je een open economie. Er wordt veel geexporteerd. Dat niet alleen we hebben door de Coronacrisis een bedrag aan spaargeld opgepot van 45 mld. Dat is nog niet geconsumeerd geld en dat kan uitgegeven worden a la minute. Dit is goed voor het MKB, winkeljtes, cafe's, restaurants en vakanties. Dus alles wat we gemist hebben het hele Coronajaar. Precies Liselotte goed opgepakt. Maar ik hoor iedereen klagen over de hoge brandstofprijs. Onze heilige koe is fors duurder geworden en we betalen nu rond de 2 euro voor een liter benzine. Daar gaat je koopkracht meneer Dick. Ja, daar gaat je koopkracht. Heeft u nog een advies voor beleggers. Hoe bedoel je dat Liselotte ik ben geen paragnost. Wel ik zou fors inzetten op Randstad. Hoezo meneer Dick heeft u aandelen. Nee, ik heb bitcoins. Het kenmerk van de arbeidsmarkt is dat wanneer de crisis voorbij lijkt te zijn, bedrijven het eerste weer uitzendkrachten inlenen.  Daar verwacht ik de eerste groei. Dank u wel meneer Dick voor uw analyse en vooruitziende gave.

 

Hoe belangrijk is vakantie voor Nederlanders

Hoe belangrijk is vakantie voor u. U mag een cijfer geven tussen de 0 en 10. Ik geef een 8 Liselotte.  U vindt vakantie dus heel belangrijk in het leven. Voor veel mensen geldt dat vakantie de mooiste tijd van hun leven is. Kunt u mij ook vertellen waar uw interesses liggen. Is dat een ordinaire strandvakantie, een actieve vakantie of een stedentrip. Alle drie wat mij betreft Liselotte. Bedoelt u een vakantiemx. Ja, dat bedoel ik een combinatiemenu zal ik maar zeggen. Sambal bij. Nee zonnebrandcreme erbij. Wat zijn uw favoriete landen. Portugal, Spanje en London. Wat heeft u met Engeland, meneer Dick.  Een stedentrip London vind ik wel de moeite waard. Oké en waar wilt u de actieve vakantie houden. In Portugal lekker wandelen in de Algarve. Dus Spanje wordt de strandvakantie.  Zoiets. En hoe wilt u daar naartoe. Met Tui dacht het wel.  Met de bus of vliegen.  Nou de tarieven van vliegen zijn zo laag 29 euro retourtje dat ik daar geen nee kan zeggen.  Ik heb uw vakantiewensen geinventariseerd en ik kom zo terug met een offerte en een Tui aanbod op maat.  Laat maar komen. Ik heb er zin in ga je mee.

 

Bitcoin is geen wettig betaalmiddel

Is de bitcoin volgens u een pyramidespel, meneer Dick. Inderdaad het heeft geen intrinsieke waarde en het is geen wettig betaalmiddel. Je kunt er zelfs geen Tesla van kopen.  De koers wordt alleen door vraag en aanbod bepaald. Dat significante stijging van de bitcoin onlangs was toe te schrijven aan de 1.5 md dollar vraag van meneer Musk. Oké meneer Dick dan weten we dat ook weer. Even een andere vraag en die luidt gaan we in de nabije toekomst minder uren werken.  Liselotte wat moeilijke vragen stel je aan mij, ik ben geen paragnost/koffiedikkijker.  Als we naar de 20ste eeuw kijken dan zien we dat we dankzij machines de mens enigszins overbodig hebben gemaakt. Dat geldt ook voor de automatisering we hebben steeds minder mensen nodig om te producderen.  De andere kant van de medaille is dat er nieuwe banen bijkomen. Zoals koerierdiensten en pakketjesbezorgers de nieuwe slavernij. Ik denk inderdaad dat we minder uren gaan werken in de toekomst. Waarmee heeft dat dan te maken. Als we kijken naar Scandinavie dan zien we dat mensen meer vrijetijd en familieleven willen hebben.

 

Dat is ook de toekomst voor ons land. Het materialisme gaat er een beetje vanaf, we willen niet meer rijk worden. We vinden de kwaliteit van ons leven belangrijker en dat betekent dat we meer gaan geven om natuur, recreatie en familieleven.  Maar dit is misschien een domme vraag van mij, meneer Dick, hoe zit het dan met ons inkomen. Ik vind het een Bronkhorstvraag,  ja geen productie betekent geen inkomen naar arbeid. Wellicht kunnen we goed leven van minder loon in combinatie met meer subsidie van de overheid.  Gratis zonnepanelen en gratis energie is voor veel mensen 200 euro minder aan energienota.  Kinderen kunnen wellicht gratis onderwijs krijgen etc. Of zoals in Scandinavie gratis studeren, dat scheelt een slok op een borrel in je financien.  Tegelijk willen we recreatie stimuleren zoals het houden van een bed and breakfast. We zien in recreatie goede kansen om je brood te verdienen en ontspanning aan gasten te bieden.  Waarom gaat u niet in de politiek, meneer Dick. We worden niet gevraagd. Wat zielig zeg. Nee hoor we beginnen gewoon een bed and breakfast, ha, ha, dat is veel meer ontspannen dan de politiek. Bedankt voor uw bijdrage en advies over de bitcoin.

 

De formatie zit nog steeds muurvast

Wat vindt u van de formatie, meneer Dick. Het kan beter. Wat bedoelt u daarmee. Nou  iedereen sluit iedereen uit en het zit muurvast. Het begon allemaal met meer transparatie in de tweede kamer. Welnu die is er gekomen eerst hadden we de Rutte doctrine daarna kreeg je de Omtzigt affaire die de formatie afleidde en nu hebben we de D66 affaire. Iedereen heeft wel een affaire en dat leidt af van waar het echt  om gaat en dat is een nieuw kabinet voor Prinsjesdag. Ziet u dan een oplossing voor deze problemen. Kijk de VVD, D66 de grootste winnaars die zitten in een nieuw kabinet Rutte 4. En de VVD wil heel graag regeerderspartij CDA, die momenteel niets te zoeken hebben in de oppositie. CDA is hofleverancier van goede bewindslieden dat hebben ze in de geschiedenis bewezen. Oké, meneer Dick dan hebben we nog geen meerderheid in de tweede kamer en ook niet in de eerste kamer. Wij denken dat we hetzelfde kabinet houden als Rutte 3. U zegt dat de Christenunie het land weer moet redden. Inderdaad we denken dat het een kabinet wordt met de CU. We hebben goed kunnen regeren in deze combinatie en we vinden dat de CU ook een goede onderhandelingspositie verdient.  En hoe zit het dan met de medische ethische kwesties. In kabinet Rutte 3 zijn we daar ook uitgekomen, waarom nu niet. Dank voor uw verhelderende visie op de Nederlandse politiek. 

 

Philips is een uitstekend voorbeeld van innovatie

Wat verstaat u onder innovatie en kunt tegelijk baanbrekende voorbeelden geven. Innoveren is het vermogen om met totaal iets nieuws te komen. Oké dat statement heeft u al gemaakt gaat u voor de magnetron. Hoe bedoel je dat Liselotte is dit een quiz. Ja, een beetje meneer Dick ik weet dat u gek bent op quizzen en winnen. Vooruit met de geit zal ik maar zeggen. Wij vinden de gloeilamp een heldere innovatie, en we vinden ook de pil een gemakkelijke innovatie en flexwerk vinden we ook wel een bijzondere vondst. Kunt u een nadere toelichting hierop geven. Laten we er een uithalen de pil, dat is toch een Nederlandse uitvinding die vrouwen in staat stelt om zelf hun nageslacht onder controle te houden. Toen we de pil nog niet hadden waren grote gezinnen de regel en dat zorgde voor armoede. Met de pil heeft de vrouw vrijheid gekregen om de geboorte te regelen. We vinden dit een geweldige uitvinding. Oké, meneer Dick en wat heeft u met uitzenden.  Flexwerk biedt uitkomst om minder risico's ten aanzien van arbeid te hebben.  Vaste personeelskosten werden variabele personeelskosten en dat biedt veel ondernemers soelaas. Je hebt niet te maken met ontslagprocedure en je kunt per dag een uitzendkracht opzeggen. In de jaren 60 bestond er nog geen uitzenden, dat heeft Frits Goldschmeding bedacht en dat is uitgegroeid tot een gehele eigen markt. Een nieuwe en grote markt.

 

Ook Philips spreekt ons aan als innovatieve onderneming. Philips heeft zich drie keer opnieuw uitgevonden noem dat maar geen innovatie. Eerst hadden we de uitvinding van de gloeilamp, daarna de uitvinding van consumenten elektronica en last but not least Philip is nu actief in health technologie. Wat betekent dat laatste meneer Dick. Onder Health technology verstaan we technische apparaten voor de gezondheidszorg. Kunt ook een voorbeeld geven. Nou bijvoorbeeld beademingsapparatuur voor coronapatienten op de IC. Heb ik die magnetron al gewonnen Liselotte. Nog niet meneer Dick ik vind dat u meer van uzelf moet laten zien op  dit marketing weblog. Waarom schrijft u eigenlijk liedjes. Waarom niet er is een grote behoefte aan nieuwe Nederlandse liedjes.

 

De uitzendbranche wordt wel eens de barometer van de economie genoemd. Dat klopt Liselotte als we door een crisis gaan zoals nu met covid, dan zul je zien dat de uitzendkrachten de eersten zijn die weer aangenomen worden. Hoe verklaart u dat dan. Werkgevers willen geen risico's lopen en gaan als eerste voor uitzendkrachten. Aan uitzendkrachten zit je niet vast en die kun je per dag opzeggen.

 

Albert Heijn kiest voor een vrouwelijke supermarktmanager in commercial

Wat vindt u van de nieuwe commercial dat is het lekkere van Albert Heijn. Voor het eerst is er gekozen voor een vrouwelijke supermarktmanager. Dat past geheel in deze tijd. Ze zijn een nieuwe weg ingeslagen bij Ah en hebben Piekema de supermarktmanager met humor achter zich gelaten. Deze commercial straalt emancipatie en inclusiviteit uit. Kunt u dat toelichten, meneer Dick. Wel uitgangspunt van een commercial is dat de doelgroep zich herkent in de commercial. En dat hebben ze bij Albert Heijn op een creatieve manier gedaan. Het draait om een gezin waarvan de moeder een werkende moeder is en supermarktmanager is bij Ah. Een goede acteur en het gezin bestaat uit een vader, een zoon Tommy en een oma en opa. Tegelijk weet Albert Heijn inclusiviteit in de commercial te realiseren door de buren een belangrijke rol te geven.  De commerial over het gezinsleven bied je op deze manier legio mogelijkheden om te communiceren. Zo is de vrouw momenteel in verwachting en dat betekent dat Tommy een broerjte of zusje erbij krijgt. Wij denken dat het een meisje wordt, Liselotte. Waarom denkt u dat. Omdat dat voor veel mensen de ideale samenstelling is dus een jongetje en een meisje.  Ook het feit dat de familie momenteel op vakantie is in de commercial biedt mogelijkheden van herkenning voor de doelgroep. Klanten moeten iets hebben van oh ja dat overkomt mij ook wel eens. Ze vergeten de boodschappentas en oma rijdt achter hun aan om deze te brengen. Tegelijk is dit moment waarop je de boodschapptentas met groot Ah logo ziet een belangrijk moment dat het over een Ah commercial gaat. Zegt u dan dat het belangrijk is om in een commercial vaak je logo te laten zien. Precies Liselotte het is van groot belang om in een commercial vaak je logo te laten zien. Daardoor houd je de aandacht van de kijker langer vast te houden en komt de boodschap beter over. Dat zeggen Amerikaanse onderzoekers van branding. Ach zo, meneer Dick dat u daar op let.  Het gaat om de details, Liselotte. En dan heb ik nog een vraag voor u en dat is wat vindt u van de Jumbo commercial.  Nog nooit gezien, Liselotte. Ja, ja, 

 

Hoeveel mensen in Nederland hebben een hekel aan commercials

Hoeveel mensen in Nederland hebben een hekel aan commercials op televisie. Ik zou het niet weten maar ik denk veel mensen. Heeft u ook een hekel aan commercials. Ja, we vinden ze vreselijk ze leiden af. En dat zegt u uitgerekend als marketingman. Ja, dat zeggen we als marketingman. Dat mag toch, we hoeven die commercials toch niet leuk te vinden. Kijk, neem een programma als massa ik kassa van de familie Gilis uit brabant.  Op dit programma wordt geadverteerd door acht commercials achter elkaar. Daar word je niet vrolijk van. Nee, meneer Dick u wordt er foxwild van. Precies Liselotte jij weet hoe we erover denken. Tegelijk moet je als adverteerder daar zijn waar je doelgroep zit. En dat is allang niet meer op televisie, veel adverteerders wijken uit naar internet, omdat daar hun doelgroep zit. Wat betekent dat meneer Dick. Dat betekent dat adveteren op televisie niet meer zo aantrekkelijk is en dat de tarieven voor een commercial omlaag gaan. Wat betekent dat meneer Dick. Nou jij bent wel een doorvrager Liselotte. Dat betekent dat kleniere bedrijven  kansen zien om op televisie te te komen. Ach zo meneer Dick werkt dat zo, dat wist ik nog niet. Bedankt voor uw bijdrage op dit marketing weblog. Hatseflats. Ja, ja u leert snel van meneer Gilis uit massa is kassa. Het is een heel leuk programma om naar te kijken. Zeker vanwege zijn dure bolides. Nee, we vinden Nicole leuker. En Mark dan, meneer Dick. Ja, een aardige jongen hij gaat steeds meer op zijn vader lijken. Hij krijgt het wel in de vingers.

 

Reclameman David Ogilvy had 10 grote ideeen

De wereldberoemde reclameman David Oglivy had tien grote reclame ideeen in zijn leven. Hij noemde dat gemiddeld omdat zijn concurrenten dat ook hadden. Een van Ogilvy's grote uitspraak is "the more you tell, the more you sell". Bent u het daarmee eens meneer Dick. We kunnen Ogilvy met zijn reputatie natuurlijk niet tegenspreken. Maar we doen het toch want dit heeft de schijn van wat we noemen hardselling. En wij zijn een man van softselling. Kunt u dat toelichten meneer Dick. Wat zijn de vershillen met uw welnemen. Hardselling is in onze ogen eenrichtingsverkeer en softselling is een dialoog. Wat bedoelt u daarmee meneer Dick. Nou softselling is vooral de juiste vragen stellen in een verkoopgesprek en om vervolgens met oplossingen op maat te komen. Je moet eerst de behoefte kennen van de klant om met de juiste oplossing te komen. Dank voor uw uitleg, meneer Dick. Oh ja, nog een vraag is het ook zo dat hoe meer je schrijft op een blog, hoe hoger je komt in Google.  Dat weten we niet, het moet dan wel relevant zijn. Wij vinden dit gewoon leuk om te doen.

 

De kwaliteit van de landelijke politie blijft onder de maat

Wat vindt u van de kwaliteit van de landelijke politie, meneer Dick. Murphy's law Liselotte. Wat bedoelt u daarmee. Alles wat fout kan gaan gaat fout. Zo u durft even. Dat is nodig Liselotte want de dienstverlening van de politie is onder de maat. Hoe bedoelt u dat dan. Mensen worden ontmoedigd om aangifte te doen dat is één. Aangiften die wel ingenomen worden daar hoort de burger nooit meer iets van. Daar waar de politie moet zijn in de haarvaten van de samenleving daar is de politie niet. Hoe bedoelt u dat. Nou de wijkagent is praktisch nergens meer te bekennen en je moet juist in de wijk zijn om verbinding te maken met burgers. Zijn er nog meer verbeterpunten, meneer Dick. De politie heeft te maken met vergrijzing van de dienders, dit komt de slagkracht van de politie niet ten goede. Dat is nog al wat meneer Dick weten ze dat in Den Haag ook. Ja, wij denken van wel. Maar waarom gebeurt er dan niets. Het zal ongetwijfel met geld te maken hebben. Moeten we dan meer geld besteden aan de politie. Dat lijkt me goede stap in de juiste richting om nieuwe politieagenten op te leiden en om voor het vak te interesseren. En de burger zelf dan heeft die ook nog een rol. Wij vinden dat de informatie met betrekking tot criminaliteit vanuit de burgers moet komen. De burger moet een bondgenoot zijn van de wijkagent. Ja, ja heeft dit ook met marketing te maken. Tervreden burgers daar draait het om Liselotte. Okay de toon is gezet zal ik maar zeggen. De burgers moeten een bondgenoot zijn in het oplossen van criminaliteit van de wijkagent.

 

Wil jij ook graag rijk worden

Vandaag hadden we een stagiair op gesprek. Oh, was het weer zover meneer Dick. Ja, we vroegen hem of hij een pitch wilde houden. En, deed hij het goed. Nee, hij wist niet wat een pitch was. Heeft u het hem uitgelegd dan. Ja, we zeiden vertel maar iets over jezelf en wat je belangrijk vindt. Hij zei dat hij graag rijk wilde worden. Oh zeiden we dan moet je niet bij ons zijn. Waar ben je goed in vervolgde ik het gesprek. En, meneer Dick. Hij zei dat hij goed in gamen was. Ja, ja wat moet je daarmee meneer Dick. Nou het zegt wel iets over zijn karakter dat hij gamer is. Wat dan meneer Dick. Hij wil graag winnen en dat vinden we een goede persoonlijkheidseigenschap. Vroeg u ook of hij tegen zijn verlies kon. Ja natuurlijk Liselotte want zo leer je iemand pas echt kennen. Wat zei hij dan. Hij zei nee en dat vonden we wat minder. Je moet met teleurstellingen in het leven kunnen omgaan, he meneer Dick. Inderdaad Liselotte je moet met teleurstellingen in het leven kunnen omgaan. En hoe heeft u dit gevoelige gesprek dan afgerond. We hebben hem gezegd dat zijn kansen vele malen groter liggen in de ICT wereld. Goed gedaan meneer Dick wat bent u toch diplomatiek, Vond hij dat zelf ook dan. Ja, hij bedankte mij voor het advies. Goed gedaan meneer Dick wat een mensenkennis heeft u toch.

 

Het Koningshuis is een stabiele factor in onze samenleving

Het Koningshuis is een stabiele factor in Nederland. Daar zijn we het mee eens Liselotte. Wat vindt u van Koning Willem Alexander. We vinden dat hij in zijn rol gegroeid is en dat hij het goed doet. Wat bedoelt u daarmee. Wel het lezen van de troonrede en de kersttoespraak gaat hem steeds gemakkelijker af. Ook in zijn handelsmissies zoals de laatste naar Duitsland is hij gegroeid. Er staat iemand  met gezag. De fase waarin hij nu zit met opgroeiende kinderen tieners daar geniet hij zichtbaar van met zijn vrouw. Hij lijkt ons een echte familieman. De oudste Amalia heeft net haar middelbare school succesvol afgerond. Daar mag je trots op zijn. En van wie denkt u dat ze intelligentie hebben. Van hun moeder natuurlijk Liselotte wat een domme vraag. Moet er geen republiek in Nederland komen. Denk je dat dat voordeliger is Liselotte. Nee, meneer Dick voor het geld hoef je het niet te doen. Maar het is toch wel democratischer. We hebben toch een parlementaire democratie met een premier. Oh, ja bedoelt u het zo.  Het Koningshuis is al eeuwen een stabiele factor in Nederland. U heeft uw punt gemaakt, meneer Dick. Heeft u nog adviezen voor Willem Alexander. Ga zo door Alex. Wat bedoelt u daarmee. Doe dingen die je leuk vindt houd je vlieguren bij en ga vooral veel op vakantie naar Griekenland etc.  En tot slot wat vindt u van zijn baard. Het staat hem goed, het  geeft hem  gezag. Oké meneer Dick u heeft uw punt gemaakt  ik zal het doorgeven aan de Koning. Ja, doe hem de groeten uit Harderwijk.

 

Rene Le Blanc verdient A status dat vindt  hij

Ta, ta, ta meneer Dick ik introduceer René le Blanc. Ach de Nederlandse Engelbert Humperdinck bedoel je Liselotte. Ja, wat vindt u van hem Een hele aardige en ietwat verlegen man. Kent u zijn liedjes meneer Dick. Ja, die kennen we. If I tell you.  Hij is een goede performer en heeft een mooie stem. Hij zegt dat hij de A status verdient. Ja, dat zeggen wij ook. Meent u dat nou. Kijk Liselotte Je kunt nooit zeggen van jezelf dat je de  A status verdient. Hoezo niet meneer Dick. Dat bepaalt het publiek en zo is dat. Hij wil in het rijtje van Gerard Joling en Lee Towers komen. Dat willen we allemaal. Wat moeten we met Rene le Blanc, meneer Dick. Hij moet vooral zichzelf blijven en de Nederlandse Engelbert Humperdinck willen zijn.  Dat is zijn sterkte en kracht. Hoe zou u dat in marketingtermen formuleren. René le Bland  is een personality en een merk en zit in een niche segment van de muziekmarkt, Een niche wil zeggen dat je je op een kleine deelmarkt  van de markt richt. En  dat is dat hij de Nederlandse Engelbert Humperdinck moet willen zijn.  Zijn doelgroep ligt met name bij de ouderen van Nederland.  Daar liggen zijn kansen en daar moet hij toch wel een goed belegde boterham mee kunnen verdienen. Wellicht moet hij zich ook meer internationaal orienteren. Wat bedoelt u daarmee. Nou hij zou wel eens heel goed kunnen slagen in Duitsland.  Hoe komt u daar dan weer bij. Ja, het kan heel goed dat een zanger met een liedje in eigen land niet scoort en in het buitenland wel. Heeft u daar voorbeelden van. Ja, Gerard Joling heeft in Azie een enorme hit gehad.  Dat had niemand verwacht. Ook de Italiaanse zanger Paolo Conte was niet populair in Italie maar wel in Nederland. Dat heeft met cultuur en smaak te maken en dat we zijn Italiaanse teksten niet konden verstaan, Liselotte. En denkt u dat René Le Blanc blij is dat hij op uw website staat. Rene wil altijd in het middelpunt van de belangstelling staan en wil dat er over hem geschreven wordt.. Wij hebben die ambitie niet en daarom zijn we schrijver van liedjes. We begeven ons liever op de achtergrond. Heeft u nog een tip voor René le Blanc. Ja, ga vooral niet zittend zingen dat zingt niet gemakkelijk en staand zingen komt beter over. Dank voor uw tip.

 

De inschattingsfout van premier Mark Rutte versoepelingen

Meneer Dick wat vindt u van de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge inzake de versoepelingen terugdraaien. Ja, dit is ongelooflijk twee weken geleden luidde hij de klok in voor substantiele versoepelingen. En hij zei dit met een zekere overtuiging en dat dit voorlopg de laatste persconferentie zou zijn. Wat betekent dit voor het draagvlak onder Nederlanders om zich te conformeren aan deze maatregelen. Ja, ja Liselotte we begrijpen je onbegrip. Er waren twee weken geleden al veel Nederlanders die de maatregelen wilden volhouden.  De wisdom of the crowds is volstrekt genegeerd. En nu blijkt dat het volk gelijk heeft gekregen. Het volk geeft een betere voorspelling dan de regering. Dit vindt niemand leuk zeker niet de horeca, evenementen en festivals sectoren. Dit is een grote teleurstelling noem het deceptie.  Wat is gebeurd meneer Dick. Ja, ze hebben de besmettelijkheid van de deltavariant volstrekt onderschat. In een week zijn de cijfers exponentieel gegroeid met een factor 10 tot 7000 besmeting per dag. Dit is een deceptie voor het volk en zal de draagkracht niet tegemoet komen onder horeca, jongeren etc. De wisdom of the crouwds is genegeerd door de regering. En dit zal leiden tot woede, protest en geen draagvlak meer voor de bestrijding van dit deltavariant. Dank voor uw toelichting.

 

De tweede kamer komt terug van reces, meneer Dick. Ja, we hebben het gehoord Liselotte. Dat wordt vuurwerk denkt u ook niet. Ja, dat wordt vuurwerk in de tweede kamer. De besmettingen zijn volstrekt uit de hand gelopen, we zitten nu al op 10 duizend besmetting per dag dat is ongekend. Ja, premier Rutte was nog wel zo zeker van zijn zaak, we konden versoepelen en dit zou de laatste persconferentie zijn. Dat leidde tot een zekere verwachtingenmanagement bij het volk.  Ja, we zijn los gegaan met zijn allen. Een beetje dom he meneer Dick. We zullen premier Rutte tegemoet komen, met de kennis van nu is het een beetje dom geweest. Hoe was het ook al weer met 50 proecent van de kennis 100 procent beslissingen nemen. Ja, zoiets meneer Dick. Redt hij het wel denkt u. Absoluut redt hij dit dat is het voordeel van een disclaimer.

 

Massa is kassa vertrouwen is goed controleren is beter

Ik verbaas me er over dat u naar het programma Massa is Kassa kijkt.  Waarom verbaast je dat Liselotte hatseflats. Nou kamperen is toch niet uw ding. Nee, dat klopt Liselotte maar dat betekent toch niet dat je het interessant kunt vinden hoe Peter leiding geeft aan 12 vakantieparken hupekee.  Wij vinden Peter een leuke man met humor en een man die etaleert hoe je als ondernemer te werk moet gaan. Hij maakt van niets maakt hij iets.  Kunt u dat eens uitleggen voor de opletterde lezertjes op deze massa is kassa weblog. We zijn geen massa laten we dat voorop stellen. En we zijn ook geen kassa met deze hupakee weblog. Wat maakt Peter dan een goede ondernemer. Hij test alles zelf uit en heeft interessante uitspraken zoals vertrouwen is goed maar controleren is beter. Dat vindt u ondernemerschap, meneer Dick. Ja, dat vinden we ondernemerschap. Mark is net zijn vader alleen moet je het hem 10 keer voordoen en dan kan hij het ook. Kunt u ook voorbeelden geven hupekee.  Neem  de glamping als voorbeeld, daar ziet hij wel wat in. Hij gaat naar zo'n zaak met Nicole en wil het zelf uitproberen. Zijn idee is omdat op een van zijn vakantieparkten te doen.  De verkoper vindt dat geen goed idee. Peter schakelt door naar kunnen we dat ding dan zelf proberen in de winkel. En dat kan en dat doet hij dan ook. Een gewoon mens zou hier niet opkomen, maar hij wel. Hij krijgt dingen voor elkaar Liselotte hatseflats.  En hij denkt groot en koopt tegelijk 20 glampings.  Hij is een echte brabander met zijn worstenbroodje. Die gaan er als koek in. We hebben zijn website van vakantiepark Prinsenmeer bekeken. Het ziet er perfect uit ik weet niet of hij het zelf doet. Sterke punten zijn kortingen tot 40 procent, een plekje aan het water, een subtropisch zwemparadijs en een restaurant. Dit zijn toch de triggers voor vakantiegangers om snel te boeken. Nou, veel plezier ermee meneer Dick hatseflatsen.

 

Weet jij wat goed slapen doet met je gezondheid

Slapen is gezond en draagt ertoe bij dat je hersenen zich schoonmaken zodat je goede ideeen bevordert. Tegelijk houdt goed slapen je in een fysieke top vorm. Ja, ja meneer Dick waar wilt u heen. We hebben het slaapadvies van Decupré ingevuld. U bent in de commercial gestonken. Nou, gestonken we wilde het gewoon eens zelf uitproberen. Wat heeft u met Decupré kunt u dat ons eens uitleggen. We vinden dat ze een goede commercial hebben. Wat vindt u dan opvallend aan de Decupré commerical. Ze komen direct ter zake met dat ze al 25 jaar marktleider zijn in matrassen voor ziekenhuizen. Hiervan gaat expertise en autoriteit uit en daarmee raak je direct een gevoelige snaar bij klanten. Oké en wat nog meer. Ze verleiden je om naar hun website te gaan voor een slaapadvies. Dat noemen we conversie. Conversie wat is dat, meneer Dick. Dat weet je toch wel LIselotte, dat betekent dat de klant dankzij in dit geval een commerical een actie doet en dat is een slaapadvies invullen op hun website. Ach zo, en wat moet je daar dan mee. Decupré hupakee. U moet niet zo flauw doen het gaat hier om een serieus onderwerp, het gaat immers om gezondheid. Zo'n slaapadvies bied je kansen om de klant te verleiden om kwaliteitsmatrassen te kopen.  Daarom kan dit slaapadvies goud waard zijn voor Decupré. Gaat u maar lekker slapen op uw Decupré matras, meneer Dick.

 

De e bike is een concurrent van de auto

U volgt de fietsindustrie met interesse, meneer Dick. Wat is er zo spannend aan de fiets.  We hebben het op dit marketing blog vaak over value creeren. Dit is een goed voorbeeld van een industrie waar innovatie op een hoog niveau staat. Leg uit en pas toe meneer Dick. Is dit een quiz Liselotte. Nee, maar we willen weten wat uw visie is. Neem als voorbeeld de elektrische fiets, de fiets voor luie fietsers. De elektrische fiets is in opmars en wordt een substitut en concurrent van de auto. Er zijn werkgevers die hun  medewerkers al een elektrische fiets van de zaak geven. Ze zitten allebei op de value mobiliteit dat is een. Dat is goed gezien van u, ga door. Wie op 15 km van zijn werk woont kan dit heel gemakkelijk op een elektrische fiets doen. Je bent in een korte tijd op je werk en je staat niet in de file, beter voor het klimaat en het is gezond voor je en de prijs afgezet tegen de waarde is zeer gunstig. Een elketrische fiets kost gemiddeld zo'n 2.000 euro, dat is vele malen goedkoper dan een auto. En als het nou eens regent meneer Dick. Dan kom je kletsnat op je werk of thuis. Ja, met een elektrische fiets heb je wat minder comfort. Maar het regent niet elke dag.  U heeft uw punt gemaakt. We moeten met zijn allen meer gebruik maken van de voordelen van de elektrische fiets. Is de gewone fiets niet nog veel beter. Dat kan natuurlijk ook, maar bezweet op je werk aankomen dat is niet comfortabel.

 

Job Cohen kende zijn kengetallen niet en verloor de verkiezingen

Ta, ta, ta meneer Dick we hebben een quiz voor u. Oh, is het weer zover Liselotte. Ja, u heeft tot aspiraties om politicus te worden. Nou, aspiraties we vinden het leuk om te voglen. Goed daar komt die dan, hoeveel kost een half bruin. 1.54 euro Liselotte. Dat is goed wat kost een pak melk. 1 euro denken we. Dat is goed meneer Dick en wat kost een retourtje Barcelona met Transavia. 29 euro Liselotte. Klopt dat eigenlijk wel het is wel heel voordelig. Het klopt meneer Dick u bent aardig op dreef. Wat kost een liter benzine. 1.80 euro per liter. U bent geschikt voor politicus. Is dat dan zo gemakkelijk Liselote.  Emiel Roemer en Job Cohen wisten het niet. We stellen u voor als nieuw raadslid in de gemeente Harderwijk,  Van welke partij dan. Dat maakt ons niet uit. Dat kan toch niet meneer Dick. Doe maar voor Harderwijk Vooruit. Dat is dan bij dezen geregeld.

 

Hoe belangrijk is een goede nachtrust voor u, meneer Dick. Heel belangrijk Liselotte het is heel belangrijk om goed uitgerust wakker te worden. Een goede nachtrust maakt het ons mogelijk om creatief te kunnen zijn. Geen goede nachtrust betekent geen goede ideeen. Waarom vraag je dat aan ons, Liselotte. Ik wil het met u hebben over value u beweert dat het in marketing om value draait. Ja, dat klopt het gaat allemaal om value, die klanten zoeken. Dan wil ik u vragen om de value te formuleren van een goed matras. Daar moeten we eerste een nachtje over slapen, Liselotte. Zie je wel u slaat de spijker meteen op zijn kop. Wat de waarde van een goed matras is voor mensen, vroeg je he. We zouden het niet weten, Liselotte. Dat is flauw meneer Dick u beweert dat het in marketing om value gaat. Oké de waarde van een goed matras is dat die langer meegaat. Dat is actual product en ik wil de core product van u horen. Nou daar komt die Liselotte de waarde van een goed matras is; iedereen fit & gezond. Is dat alles meneer Dick. Ja, dit is het. Wat maakt u zich er weer gemakkelijk vanaf.  Slaap maar lekker verder.

 

Meneer Dick de content op deze website staat niet allleen hier maar wordt door de webondersteuner in de cloud bewaard. Dat klopt Liselotte alles wat hier op de website staat, staat in de cloud bij Jouwweb. Stel dat u gehackt wordt en tegelijkertijd de cloud van de provider wat dan. Dat is simpel Liselotte dan zijn we alles kwijt, maar de kans dat dat gebeurt is minimaal. Oh, dat is toch nog een geruststellende gedachte. Hoe bedoel je dat Liselotte nou ik zou het sneu vinden voor u als alle informatie verloren zou gaan.  Daar maken we ons dus geen zorgen over.

 

De politie moet een marketingorganisatie worden

De politie is je beste vriend, meneer Dick. Ja, dat is een tijd geleden zeg. Bedoelt u daarmee dat dat niet meer zo is. Nee, Liselotte maar dat statement komt me bekend voor en is van een tijd geleden. Tegenwoordig heeft de politie een geweldige slogan en die luidt;  waakzaam en dienstverlening. Meent u dat die slogan geweldig is. Nee, natuurlijk niet Liselotte het is een aanfluiting en toont tegelijk de zwakte van de landelijke politie aan. En die is.... De politie heeft geen kennis van marketing en is derhalve geen marketingorganisatie. Dus de politie moet investeren in marketing, communicatie en klantentervredenheid. Op zijn minst Liselotte want ze hebben geen flauw idee wat de getroffen burgers vinden van de dienstverlening van de politie. U heeft uw punt gemaakt ik hoop dat ze er wat mee doen. Nu iets anders is veiligheid niet gewoon een zaak van de burger zelf. Ja, dat vinden we wel we vinden dat de burger zelf goed moet opletten op zijn hebben en houden. En als er bij de buren wordt ingebroken, wat dan. Dan let die niet goed op zijn hebben en houden, Liselotte. Zo zou die een bewakingscamera kunnen ophangen. Ja, ja een interessante gedachte, meneer Dick. Dat doen ook steeds meer mensen via verisure. Maar stel ik ga wat snel de bewakingscamera van de buren is gehackt. Wat dan, meneer Dick. Ja, dan heb je een beveiligingsprobleem. Acht u het in staat dat een inbreker een bewakingscamera kan hacken. Ja, dat kan alles wat op internet verbonden is, dan valt redelijk makkelijk te hacken dat is kwetsbaarheid van internet. Ik ga even terug met u in het gesprek met uw welnemen. Stel u ziet dat er bij de buren wordt ingebroken wat doet u dan. Wij doen niks we kijken wel uit straks hebben we een of andere engerd aan onze fiets. U doet niks meneer Dick. Nee, dan moeten de buren er maar voor zogen dat ze hun zaakjes voor elkaar hebben.  Dat vind ik even een gebrek aan burgermoed, meneer Dick. Ja, zolang het bij ons maar niet is. Wat vind ik dat een gebrek aan burgermoed, meneer Dick.  En als het moet dan lopen we naar de inbreker toe en vragen hem of we hem even kunnen helpen met tillen. Meneer Dick wat valt u mij tegen u gaat de inbreker ook nog eens helpen met tilllen. U bent gewoon medeplichtig met dit gedrag. Ja, je moet je vijanden dichtbij houden. Onacceptabel meneer Dick ik ben in u teleurgesteld. Het is maar een grapje. Liselotte. Gelukkig meneer Dick zo ken ik u weer een man met ballen.

 

Nike is het meest bekende sportmerk in de wereld

In de 60-er jaren had je twee grote sportmerken Adidas en Puma.  Zij waren marktleider in sportswear en leken een onaantastbare positie te hebben. Het ging nota bene om twee broers die ruzie kregen. De ene broer stapte uit Adidas en begon zijn eigen merk Puma. Tot op de dag van heden zijn dit nog steeds twee grote merken die een lifestyle creeren. En toen kwam Mr Knight die veel in Japan verbleef en metname geinteresseerd was in consumenten elektronica. De beste radio's en tv's werden in Japan gemaakt.  In zijn thuismarkt konden de Amerikanen niet op tegen de Japanners. Hij verbrede zijn horizon echter naar Japanse sportschoenen. Dat bleken ook kwalitatief hoogstaande en mooie sportschoenen te zijn. Omdat hij connecties had met Amerikaanse topsporters had hij gemakkelijk een ingang  in de sportwereld.  Hij verwierf het alleenrecht om deze Japanse sportschoenen te distribueren en te verkopen in Amerika. En dit werd een groot succes en hij kon de sportschoenen iet aanslepen. Later kwam hij in contact met iemand die ook veel vertrouwen had in deze hoog kwalitatieve sportschoenen. En ze wilden onder eigen naam een sportlijn creeren en zo werd Nike met het bekende logo de swoosh werelds meest bekende logo geboren. En u herkent het Nike werd de marktleider wereldwijd met hun sportmerk. John Macenroe toptenniser sponsorde ze met deze hoogwaardige tennisschoenen en hij behaalde daarop grote succesen, zoals op Wimbeldon, daarmee creeerde Nike een lifestyle model en spectaculaire awareness en naamsbekendheid.  In bijna geen sport in de wereld is Nike weg te denken. Alle grote namen in de sport spelen op Nike met de swoosh werelds meest bekende logo.  Dat was goed bedacht door Mr Knight mensen wilden zich gaan identifceren met Nike om zo hun onhaalbare zelf en ideaalbeeld te realiseren. Er kwam een lifestyle marketing model op gang. Nike staat voor topkwaliteit en voor winnaars en wie wil daar niet bijhoren. Zo zie je maar weer als je je met een ruimere blik naar een markt kijkt in dit geval de Japanse consumenten elektroca, dat je nieuwe ideeen opdoet. De sportschoen bleek het goud dat Mr Knight in handen had. Welke les je hieruit kunt leren is dat je veelvoudig miljonair kunt worden, zoals de grondlegger van Nike door eens verder te kijken dan je neus lang is. Zo geschiedde het dat  Mr Knight multimiljonair is geworden met het sportmerk Nike. Is dat geluk of is het handelsgeest. Wij denken van allebei wat, want Mr Knight was bepaald geen domme jongen met Stanford Business School op zak. Tegelijk speelt geluk altijd wel een beetje mee. Het is niet voor niks dat de grote ontdekkingen in de wereld, zoals Coca Cola en penicillinen per ongeluk tot stand zijn gekomen.

 

De hoge winstgevendheid van pharmaceutische bedrijven is onacceptabel

Meneer Dick hoe hoog bedraagt de winstgevendheid in de pharmaceutsche industrie. Dat is een goeie vraag Liselotte. Het antwoord is 17 procent en gemiddeld is het 5 procent bij andere bedrijven. Is dat niet wat aan de hoge kant, meneer Dick. Professor Michael Porter van HBS heeft onderzoek gedaan naar verschillende bedrijfssectoren, zoals de airline industry en de pharma. Opmerkelijk is volgens Porter dat zijn 5 krachtenmodel klip en klaar aantonen dat het concurrentievoordeel en de winstgevendheid in de pharmaceutische industrie spectaculair hoog zijn. Kunt u dat uitleggen, meneer Dick. Het draait allemaal om concurrentievoordelen die de pharma heeft. Er is weinig sprake van rivaliteit onder pharma bedrijven, er zijn weinig substituten en nieuw komers, en research naar medicijnen is een kostbare aangelegenheid. Deze voordelen bieden de pharmabedrijven een hoge mate van concurrentievoordeel. Zou u willen werken bij bijvoorbeeld de Duitse gigant Bayer. Wel het heeft niet onze eerste interesse, we slikken al genoeg medicijen om ons staande te houden. Jawel, maar je moet toch bij deze bedrijven werken om zeer goed betaald te worden. Dat klopt Liselotte dit is een miljarden bedrijfstak met 17 procent return on investment. Zijn de medicijnen in Nederland en in de rest van de wereld niet te duur, als gevolg van deze exorbitant hoge winsten. Dat is een politieke discussie Liselotte. Wat vindt u zelf dan van de hoge prijzen voor medicijnen. Dat vinden we een moeilijke vraag, Liselotte. Daarom vraag ik hem ook aan u. Wij zitten niet in de politiek, Liselotte. Oh, ik dacht dat u raadslid was in uw gemeente.  Nee, dat zijn we niet en daar gaat het ook niet over de hoge prijs van medicijnen.  Wat vindt u van de bedrijfsstructuur in de pharma. Ja, er is te weinig concurrentie dat verklaart de hoge prijzen. Maar om nu zomaar een pharmabedrijf te beginnen dat vraagt om hoge investeringen in research. Ja, ja er is te weinig concurrentie in de markt. Zijn er nog meer redenen waarom in de pharmaceutische industrie zulke hoge winsten worden geboekt. Ja, die zijn er want veel pharmabedrijven laten de research doen door universitetien. En wat betekent dat dan. Dat betekent dat pharmaceutsiche bedrijven voor een appel en een ei research door universteiten laten doen. Ze betalen er dus niks voor dat zijn geen kosten. Precies Liselotte jij begrijpt het medicijnen kunnen defacto voor veel minder  geld geleverd worden.Weten ze dat in Den Haag ook, meneer Dick. Ik mag hopen van wel.

 

De woningmarkt is overspannen de prijzen rijzen de pan uit

De woningmarkt is overspannen en dat leidt tot enorme prijsstijgingen, meneer Dick. Ja, Liselotte vertel mij wat er moeten binnen 5 jaar 300.000 nieuwe woningen gebouwd worden. Meer aanbod moet leiden tot meer beschikbare woningen en de prijzen moeten dalen. Is het een kwestie van vraag en aanbod, meneer Dick. Alles in de economie draait om vraag en aanbod. Wat moet er dan gebeuren in Nederland. Het devies is bouwen, bouwen en nogeens bouwen. Maar waar moet dan gebouwd worden, meneer Dick. Is dat niet het probleem de overheid is niet bepaald slagvaardig. Wij denken aan bouwen in de polder daar is ruimte genoeg. Neem als voorbeeld de Eemvallei Stad tussen Zeewolde en Almere. We vinden dat een prima idee om daar een compleet nieuwe stad de Eemvallei Stad te bouwen. Het gaat om 100.000 nieuwe bewoners, dat zet zoden aan de dijk. Wie willen daar dan wonen. Starters, eenpersoonshuishoudens, sociale huurders en kopers.  Woningcorporaties, vastgoedbedrijven en de overheid zijn daarbij betrokken. Dit idee is niet van gisteren op vandaag. Het idee was er al in 2013 dus zo snel verloopt dat proces ook weer niet. De ruimte bestaat uit 40 procent woningbouw en 60 procent natuur en landbouw. Dat is toch wel een acceptabele verhouding, meneer Dick. Het lijkt ons wel en we vinden dat er nog meer in de polder gebouwd moet worden. Waarom daar, meneer Dick. Omdat daar de ruimte ligt. En omdat je relatief dichbij de randstad zit, dat is voor kopers ook belangrijk.  Dus u bent wel enthousiast over Eemvallei Stad.  Ja, we moeten gewoon meer nieuwe complete steden gaan bouwen in Nederland. Dat schiet tenminste op met 50.000 nieuwe woningen en retail. Maar je hebt wel bouwvakkers nodig die dat gaan bouwen. Hoe zit dat zijn die er wel. Dat is een goeie vraag, Liselotte op dit moment zijn er te weinig handjes. Komen die woningen er dan wel. We trekken gewoon een blik Polen open, Liselotte. Ja, ja handjes.

 

Premier Mark Rutte kan het zich niet herinneren

Hoe herinnert u zich premier Mark Rutte, meneer Dick. We hebben geen herinneringen aan hem. Dat is flauw meneer Dick. Ik stel de vraag nogeens hoe herinnert u zich premier Rutte de afgelopen twee jaar. Ja, we vinden hem wel een goede crisismanager tijdens de coronacrisis. Meent u dat echt. Ja, dat menen we echt hij heeft ons goed door de crisis geholpen samen met Hugo de Jonge. En dat laatste inschattingsfoutje dan door te snel en te rigoreus te versoepelen.  Ja, we hebben hier op dit marketing weblog al eerder geroepen dat het volk verstandiger is dan de premier. Kunt u dat toelichten. Veel mensen voelden op hun blote voeten al aan dat dit niet kon. Dat noemen we de wisdom of crowds en die heeft gelijk gekregen. Maar de besmettingen dalen al weer dankzij het aanhalen van de teugels. De spreading event waren de festivals, de kroegen en het uitgaansleven en die zijn nu dicht. En je ziet dat dat werkt en de besmettingen dalen. Dat noemen we voortschrijdend inzicht Liselotte, het kabinet mag ook fouten maken, als ze er maar van leren. Hoe moet het nu verder met de formatie, meneer Dick. Wij denken dat hetzelfde kabinet verder gaat. U bedoelt VVD, D66, CDA en Cu. Ja, dat denken we ze  hebben goed met elkaar geregeerd en er zijn geen conflicten geweest. Kijk de VVD zit er al eerste in, dan volgt D66, en CDA lijkt me ook logisch nou dan blijft er nog een partij over en dat is de CU. Dus u heeft de formatie al rond. Ja, Liselotte wij hebben de formatie al rond. We zullen zien of uw voorspelling uitkomt.

 

Linda de Mol is een ijzersterk merk

Meneer Dick wie is Linda de Mol. Een ijzersterk merk, Liselotte. Is zij niet gewoon een presentator. Nee, Linda heeft de status van een presentator ruim overtroffen. Kunt u dat eens toelichten. Ja, dat is een goeie hoe kunnen we dat illustreren vanuit marketing optiek. Een goed voorbeeld is dat ze haar eigen magazine Linda heeft dat is een sterk merk. Tegelijk heeft ze ook haar eigen Linda Foundation en goede doelenorganisatie, dat is al nummer 3 van de kenmerken dat iemand een merk is. Dus een merk gaat niet altijd om een product of dienst, meneer Dick. Nee een persoon kan de status van een sterk merk bereiken. Heeft u nog bredere suggesties, waardoor Linda nog meer merk kan worden. Ze zou branchevreemd kunnen gaan door een eigen luchtvaartmaatschappij te beginnen.  Vlieg met Linda, ja zoiets. Dat is wel heel sexy een eigen vliegtuigmaatschappij hebben. Maar de huidige airline business is toch niet zo best en tegelijk wil de familie de Mol niet voor enorme bedragen investeren in een vliegtuigmaatschappij. Ja, je vraagt aan ons om out of the box te denken en suggesties om het merk Linda te verbreden. Vakantie is de mooiste tijd van je leven. Ja, daar heeft u beslist een punt. Ze zou ook eigen reisorganisatie Linda kunnen starten. Op vakantie met Linda. Ja, ook hier gaat het om veel expetise en de investeringen zijn groot. Moet Linda dan maar dicht bij zich zelf blijven. Dat is een ding wat zeker is, maar jij vroeg ons naar mogelijkheden om het merk Linda uit te breiden. Wij komen op een vliegmaatschappij Linda. Vlieg met Linda dat klinkt toch aardig. Er zijn ook kleine maatschappijen die hebben 10 toestellen. Transavia heeft er 30. Dat klopt.  Dan bent u zeker de piloot, meneer Dick. Aardig geprobeerd van u, droom maar lekker verder.

 

Ontdek de charmes van Harderwijk

Waarom moet ik als toerist Harderwijk bezoeken, meneer Dick. Harderwijk heeft het allemaal. Wat bedoelt u daarmee. Iedereen kent Harderwijk wel van het Dolfinarium. Als je Harderwijk zegt dan zeggen nog veel mensen het Dolfinarium. En als je het Dolfinarium zegt dan zeggen veel mensen Harderwijk. Harderwijk ligt tussen Amersfoort en Zwolle en tussen Apeldoorn en Lelystad. Harderwijk ligt op de grens van water het Woldewijd en de Veluwse bossen.  Als je een beetje actief bent ingesteld dan valt er van alles te doen. Op het water kun je lekker varen of suppen, en in de bossen kun je heerlijke wandelingen en fietstochten maken. Harderwijk geeft je energie en tegelijkertijd ontspanning. Op korte afstand van Harderwijk zijn twee grote sauna en wellness resorts te vinden. Voor wie van camperen houdt zijn er verschillende campings, voor wie het wat luxer wil hebben, hebben we geweldige hotels waaronder een Van der Valk hotel met 200 kamers zeer luxueus. Voor de cultuur liefhebbers onder ons valt er genoeg te bezichten. Het Stadsmuseum en het toppertje Marius van Dokkum museum,  tegelijk zijin er kerken te bezichtigen en een stadswandeling is beslist de moeite waard, Je kunt zelf een stadswandeling maken, echter met een gids levert je het meer informatie op over ons historische binnenstad. Dit is beslist een aanrader. Tegelijk is Harderwijk een echte Hanzestad en handelsstad en is verbonden met andere Hanzesteden in Nederland en Duitsland. In Nederland zijn dat Kampen, Elburg en Zwolle.  Het is een beleving om een Hanze combibezoek te regelen dat houdt in dat je een arrangement samenstelt waarbij je bijvoorbeeld drie hanzesteden in 2 dagen bezoekt. Dat kunen zijn Harderwijk, Kampen en Zwolle. Dat  is echt genieten geblazen.  Verder is Harderwijk een culinaire stad met verschillende eetcafe's en restaurant in de binnenstad en aan de boulevard. Voor de fijnproevers onder ons zijn er altijd nog twee sterrenrestaurants aan de historische Vischmarkt. Er zijn zoveel redenen om Harderwijk te bezoeken. Harderwijk is must see. 

 

Corona vaccin voorkomt dat mensen ernstig ziek worden

Dat het Deltavirus behoorlijk besettelijk is en om zich heen slaat dat is  wel in juli 2021 gebleken. Premier Mark Rutte en Hugo de Jonge hebben hier een inschattingsfout gemaakt. Maar van je fouten kun je altijd leren en dat is zeker het geval. Waar eerst de besmettingen  in een week opliepen van 500 mensen naar 10.000 besmette mensen, is er al vrij snel een daling ingezet. De spreading events waren duidelijk en te weten de jongeren in het uitgaansleven, festivals en, kroegen. Door rigoreus de boel te sluiten hebben we in korte tijd het aantal besmettingen teruggebracht naar 4500 besmettingen per dag. De lessen zijn geleerd kun je zeggen. Tegelijk zijn de experts van het red team bezorgd en pleiten voor de coronacrisis te sturen op het aantal besmettingen en niet wat het RIVM doet sturen op ziekenhuisopnames en het aantal besmette mensen op de ic. Natuurlijk bestaat er een lineaire relatie tussen het aantal besmettingen en de opnames in de ziekenhuizen en ic's. Het is logisch als je substantiele besmettingen hebt dat dit zijn toevlucht neemt tot de ziekenhuizen en ic's. Natuurlijk is er veel voor te zeggen om op het aantal besmettingen te sturen. Eenvoudigweg ben je er dan eerder bij en dat is goed gezien van het red team. Mijn verwachting is dan ook dat we snel verder zullen dalen met het aantal besmettingen naar pak hem beet 500 besmettingen per dag. De les die we kunnen trekken na deze explosieve verspreiding van het Deltavirus is dat we versoepelingen stap voor stap moetn implementeren. Door op deze manier te werk gaan, kun je substantiele spreading snel in zijn hok drijven.  Dat wij klaar zijn met corona dat is duidelijk, maar dat  corona nog niet klaar is met ons dat is een eufemisme.

 

Internet is zo lek als een mandje hackers hebben vrijspel

Internet wie maakt zich daar zorgen om. Internet voorziet zo langzamerhand in een van onze grootste levensbehoeften. En steeds meer doen we via dat internet. We zitten op Twitter en Facebook en zijn ons van geen kwaad bewust. We surfen naar informatie op het gebied van vakanties, culinaire restaurants, auto's. Via onze smartphone whatsappen we en bellen met onze familie en vrienden. Dat is allemaal data dat we verzenden en ontvangen. Big brother is watching you en toch zijn we niet paranoide.  Aan internet koppelen we onze Ip bewakingscamera's en misschien heeft onze auto ook wel contact met internet. Zijn er veel kapers op de kust. We kunnen vaststellen dat criminaliteit zich in een hoog tempo verplaatst van de fysieke wereld naar de digitale wereld. Zijn we daar als samenleving op voorbereid. Nee is het antwoord de gemiddelde burger heeft geen verstand van computer hacking.  En weet niet waar die op moet letten.  Het is daarom zaak om de jeugd bewust te maken van computer hacking. Dit kan heel goed door dit te behandelen in de les.  Maar je kunt beveiligen wat je wilt een hacker weet altijd wel weer snel een nieuwe opendeur te vinden en zo is hij weer binnen. De beste oplossing tegen hacken is afscheid te nemen van het huidige vol fouten internet.  Er is een afdoende oplossing en dat is kwantuminternet. Dat is volgens onderzoekers van de Tu Delft niet meer te hacken.

 

Het verkoopgesprek begint pas wanneer de klant nee zegt

Meneer Dick, het verkoopgesprek begint pas als de klant nee zegt. Dat klopt Liselotte van wie heb je dat. Dat doet er niet toe ik wil graag uw mening hierover.  Ja, dan worden de kwaliteiten van een verkoper op de proef gesteld. Probeer maar eens een goede opening te maken in een verkoopgesprek dat vast lijkt te zitten. Het is zaak om het liefst openvragen te stellen om het gesprek in een positieve richting te krijgen.  Openvragen leveren immers de meeste informatie op, waardoor je nieuwe mogelijkheden en oplossingen kan bieden. Het is natuurlijk zaak om inzicht te krijgen in de werkelijke behoefte van de klant.  Door met gezochte oplossingen voor de klant te komen kun je de klant bewust maken en overtuigen van voordelen.  Laten we een voorbeeld geven een aantal jaren geleden was onze laptop aan reparatie toe. Wij zijn toen eerst gaan kijken bij een Apple dealer, maar vonden het apparaat nogal duur. Het zat hem dus op de prijs die wij te hoog vonden en we zeiden nee dankjewel. Toen kwam de computerverkoper met een briljant verkoopargument en dat was dat Apple niet te hacken was.  En we hebben toen meteen een Apple gekocht. Zo zie je dat wanneer een klant nee zegt, een goede verkoper zijn mouwen opstroopt en met een geweldig verkoopargument komt. En hij verkoopt.

 

Vliegveld Lelystad is er al

Moet vliegveld Lelystad er nog komen na de coronacrisis, meneer Dick. Sterker Liselotte vliegveld Lelystad is er al. Oké, meneer Dick en we kunnen vaststellen dat de luchtvaartindustrie als gevolg van de coronacrisis een vraaguitval laat zien.  Dat is tijdelijk denken wij, zodra we de coronacrisis achter de rug hebben dan zal de vraag naar vliegen weer gestaag gaan toenemen. Denkt u dat er zijn nu toch ook al veel zakenmensen die contact onderhouden via zoom. Wij denken dat persoonlijk contact meerwaarde heeft al is het om samen met partners ergens te eten etc. Tegelijk is nonverbale communicatie bij zaken doen heel belangrijk. Nou, je moet mensen in de ogen kunnen kijken en je moet ze misschien zelfs kunne ruiken. Met een contact per computer is de communicatie beperkt. Kijk Schiphol heeft een uniek functie in de wereld, het heeft een zogenaamde hub functie Een hub funcite is een centraal station maar dan in de lucht en op de grond.  Dat vind ik aardig geformuleerd door u. Is dat uw werk of zo. Doe niet zo gek Liselotte je weet toch dat we een blogger zijn. Een hub functie is uitermate belangrijk voor Schiphol. Passagiers van over de wereld kunnen op Schiphol snel overstappen op een andere vlucht. Dat is goed voor de passagier en dat is tegelijk goed voor de vliegmaatschappijen en de werkgelegenheid van Nederland. Het levert dus meer werk op, meneer Dick.  Om terug te komen op vliegveld Lelystad die zouden we goed kunnen gebruiken voor onze vakantievluchten.  Zo maak je capaciteit vrij voor de hub functie met ongeveer 500.000 luchtbewegingen. Daarvoor is vliegveld Lelystad bedoeld. Dus door Lelystad creeer je meer ruimte voor de zakelijke vliegers. Precies, Liselotte. Het bijkomende probleem is dat er steeds strengere eisen aan vliegen gesteld worden. Het gaat hierbij om klimaateisen, geluidsoverlast en duurzaamheid. Die eisen kunnen weer beperkingen en kosten  opleggen aan het vliegen, waardoor vliegen niet alleen duurder wordt  Maar de vliegtuigen worden toch steeds stiller en stoten minder Co2 uit.  Dat klopt, Liselotte en dat betekent dat er weer meer vliegbewegingen mogelijk worden. Lelystad kan dus de vakantievluchten overnemen en Schiphol ontlasten in het belang van de hub functie. Dat is de gedachte achter de hub functie. Een belangrijke bijkomstigheid is dat Lelystad veel economische activteiten kan gaan ontplooien. Hier kunnen zich bedrijven vestigen; zoals logistiek, hospitality en parking. Tegelijk zijn passagiers uit de provincies Overijssel, Gelderland en Drenthe dichtbij vliegveld Lelystad dat is korte reistijd. En parkeren bij Lelystad is plenty er is ruimte genoeg. Dat zijn gezochte voordelen Liselotte.

 

Copywriter, blogger en liedjesschrijver

Meneer Dick u heeft geloof ik 3 petten op als ik goed geinformeerd ben. Noem ze eens Liselotte. Copywriter, blogger en songwriter. uhm ja, wij doen dingen die een copywriter doet, we doen dingen die een blogger doet en we schrijven inderdaad liedjes. U heeft veel met muziek dus. Dat klopt Liselotte wat is uw favorite band en waarom. Modern talking vinden wij een leuke band. Kunt u dat ook toelichten. Op de eerste plaats zijn het twee knappe jongens vanuit meisjesperspectief gezien dan, de muziek klinkt goed en de teksten vinden we ontzettend knap bedacht.  Wat maakt een liedje in uw ogen een hit. Het is heel simpel Liselotte het moet gewoon steengoed klinken. Is muziek belangrijker dan songtekst, meneer Dick. Ja muziek is het belangrijkste aan een liedje. Dan speelt u de tweede viool met uw songteksten. Dat vind ik leuk geformuleerd van jou. Teksten zijn niet belangrijk in de muziek. Iedereen vindt Julio Iglesias geweldig en niemand weet wat hij zingt. U heeft gelijk meneer Dick. Dus de songteksten doen voor spek en bonen mee. Alweer raak Liselotte je bent in vorm. Kun je niet solliciteren bij Arjen Ludbach hij zoekt nog mensen voor zijn programma. Nee, ik wil nog even stilstaan bij het belang van goede songteksten. U kunt toch geen liedje maken zonder songteksten.  Nee, dat is waar je hebt een punt. Songteksten zijn weldegelijk belangrijk, neem de songteksten van Modern Talking die zitten ongelooflijk knap in elkaar. Kunt dat uitleggen, meneer Dick. We hebben een studie gemaakt van You are my heart, You are my soul. En wat is de conclusie. Het klopt allemaal en die lui kunnen zo creatief met woorden werken, dat je een story want het is een story met zo weinig woorden zoveel kunt zeggen.  Wat vindt u de mooiste zin in dat liedje, meneer Dick. We noemen er twee, de eerste is dying in emotion en de tweede is let your body melt in my. Als je dit kunt dan behoor je tot de besten. Modern Talking is een band dat uit Duitsland komt en ze hebben rond het jaar 2010 heel veel liedjes uitgebracht die elk voor circa 500 mln views op youtube hebben gezorgd.  Modern Talking was een wereldband in die jaren. Het de perfecte formule twee knappe jongens, unieke muziek en geweldige songteksten.

In Nederland wonen 3 mln eenpersoonshuishoudens

Ta, ta, ta ik heb een quiz voor u, mener Dick. Ach, Liselotte hoe verzin je het doe je dat voor de meelezertjes. Nee, omdat ik dat leuk vind ik wil uw algemene kennis wel eens testen. Kom maar op Liselotte. Hoeveel inwoners telt Nederland. Oh, dat is niet zo moeilijk dat weet ik wel 17 mln inwoners. Dat is goed meneer Dcik. Hoe ligt de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen in Nederland. Geen flauw idee Liselotte. Dat valt me van u tegen het zijn 8.6 mln mannen en 8.8 mln vrouwen. Dat is gunstig Liselotte er zijn dus meer vrouwen in Nederland dan mannen. Precies grijp uw kans. Hoeveel eenpersoonshuishoudens telt Nederland. We hebben geen idee, Liselotte vertel het maar. Het valt me een beetje tegen van u, het zijn er 3 mln.  Daar schrikken we een beetje van Liselotte. Hoezo dat, meneer Dick. Zoveel singles die alleen wonen dat vinden we een huisvestingsprobleem. U vindt dat een huisvestingsprobleem en waarom. Je zegt 3 mln Nederlanders die alleen wonen, als je daar koppeltjes van zou maken dan houd je 1.5 mln woningen over. U kunt goed rekenen u heeft zeker op de Heao gezeten. Nou met mijn huishoudboekje is het wel andere koek Liselotte. Oké mag ik u bedanken dat u meegedaan heeft aan deze quiz.

 

De omzet groei in de retail bedroeg 6 procent afgelopen coronajaar

De omzetgroei van de retail bedroeg vorig jaar tijdens de coronacrisis 6 procent. Hoe verklaart u deze significante omzetgroei. Liselotte je moet ons niet van die moeilijke vragen stellen. Maar we hebben wel enig idee, we denken dat veel mensen die niet in de horeca terecht konden vanwege corona, meer en vooral lekkerder zijn gaan kopen bij de supermarkten. De supermarkten hebben hun voordeel gedaan en hun kansen gezien door de coronacrisis. En wie is de grootste supermarkt van Nederland. Die blauwe dat is de grootste. En weet u ook om hoeveel winkels het gaat. Ja, ongeveer 800 winkels denken we. Schatting naar de omzet, meneer Dick. Het laatste kwartaal 18 mld euro. Albert heijn heeft een marktaandeel van 35 procent en heeft een grote voorsprong. Valt er nog een kanttekening te maken. Ja, de webshop Bol.com heeft haar omzet verdubbeld naar 2 mld euro. En wie is de volger in de retail. Dat moet de gele zijn dat denken wij. En om hoeveel winkels gaat het doet u eens een schatting.  We denken 650 winkels in Nederland. Een schatting naar de omzet van Jumbo 5.4 mld over het laatste half jaar. En het marktaandeel kent u dat ook. 20 procent marktaandeel dat is substantieel, maar aanzienlijk minder dan Alber Heijn. Heeft u ook enig idee hoeveel producten in de schappen van een gemiddelde supermarkt liggen. Schrik niet dat zijn er wel duizenden, Liselotte. Oh, dat had ik niet gedacht. Hoe ziet de groeiverwachting van Albert Heijn en de sector eruit. De groei zal groter worden dan de 5 a 10 procent die achter ons liggen. De schatting naar de omzet in de retail is een stijging van 10 naar 15 procent. Oké, meneer Dick heeft u nog beleggingsadviezen op basis van deze data voor de oplettende lezertjes.  Ja, koop vooral aandelen van Albert Heijn. U heeft uw punt gemaakt waarvoor dank.

 

Een  marketing quiz

Meneer Dick ik heb een marketing quiz voor u, doet u weer mee. Het wordt steeds leuker met jou, Liselotte. Wat is de bedoeling van die quiz. Ik wil aan de hand van een aantal vragen bepalen welke automerk bij uw persoonlijkheid past. Dat weet ik al Liselotte. Ja, maar ik wil toch voor de zekerheid deze quiz doen. Steek maar van wal, Liselotte. Als u vlees eet wordt het dan rauw, medium of doorbakken vlees.  Doe ons maar rauwv vlees Liselotte. Genoteerd meneer Dick. Naar welke muziek luistert u graag, klassiek, pop of rock. Dat wordt pop muziek. Oké hij gaat goed daar komt de volgende. Wat zou het liefst willen zijn, politieman, rechter of advocaat.  Doe ons maar advocaat. Dat is goed hier komt de laatste vraag, welke krant leest u graag de Telegraaf, de Vokskrant of de Nrc. Wij lezen graag de wat inhoudelijke krant de Nrc.  Oké meneer Dick dit was de quiz, en u bent zeker wel geinteresseeerd welk automerk uit de bus is gekomen. U bent een echte Audi rijder klopt dat.  Het is gewelidg Liselotte het klopt, wij zijn een Audi A6 rijder. Een stukje vlees meer, meneer Dick. Nee, dankje.

 

Er zijn mensen die niet houden van marketing

Er zijn mensen die niet houden van marketing en er zijn mensen die wel houden van marketing. Waar liggen de verschillen, meneer Dick, Even een stukje vlees wegwerken, Liselotte. Oh, stoor ik u dan meneer Dick. Nee, we zijn aan het bbq-en. Nee. Liselotte ik begrijp je vraag het is inderdaad waar dat er mensen zijn die niet houden van marketing. Wat zijn hun argumentaties dan. Marketing wordt door hen geassocieerd met mensen iets aansmeren of misleiding. Gelukkig denkt de meerderheid daar anders over. Want marketing heeft vooral tot doel om klanten betere beslissingen te laten maken.  Dus mensen producten en diensten te laten kopen die ze echt willen hebben. Het is niet voor niets dat het in marketing draait om customer satisfaction, dus tevreden klanten die graag weer bij je terugkomen om producten en diensten te kopen.  Op websites van bedrijven staat  vaak vermeld welk cijfer of aantal sterretjes  klanten geven aan een aanbieder.  Scoor je 5 sterretjes bij veel reacties, dan heb je veel tevreden klanten. Bezoekers van je website geeft dat veel vertrouwen en dat ze te maken hebben met een uitstekende aanbieder. Een bedrijf dat 4.0 sterretjes scoort die doet het niet bepaald goed.  Bezoekers van een website kunnen daardoor beslissen om de webstie te verlaten voor een beter alternatief.  Kunt u in een notendop nog even aangeven waar marketing voor staat. Marketing is het creeren, communiceren en leveren van value voor een gerichte doelgroep met een winstoogmerk. Dank, meneer Dick het is weer genoeg voor vandaag. Dank voor uw tijd en veel plezier met de bbq.

 

Waarom is sauna zo gezond

Waarom is sauna zo gezond en tegelijk zo gezellig, meneer Dick. De Finnen hebben ontdekt dat rigoureuse ophitting en een rigoureuse afkoeling (in de sneeuw) spectaculaire effecten heeft voor je lichaam en geest. Sauna is te vergelijken met topsport voor luie mensen en reset alle belangrijke functies in je lichaam, dit leidt tot een goede doorbloeding, het maakt cortisol (gelukshormonen) aan in je hersen en is bovendien heel goed voor de huid. Sommige mensen noemen een dagje sauna een mini vakantie beleving. Naast de voordelen voor je gezondheid is het tegelijk heel gezellig. Een koud drankje tussen de rondjes sauna is verkwikkelijk en is genieten geblazen en maakt sauna een feel good experience. In het restaurant of op het terras genieten van een 3 gangen diner of een daghap maakt van sauna een culinair feestje. In Nederland zijn vele sauna's te bezoeken, ieder met hun eigen sfeer. Door ze te bezoeken kun je bepalen welke sauna het beste bij jou past. Dat wordt dan mijn favoriete sauna. Welke sauna is jouw favoriete sauna. Sauna's die de mores van sauna schenden en badkledingdagen aanbieden die begrijpen het niet. Sauna is altijd bloot en dit is vanwege hygiene redenen, een optimale afkoeling is van evident belang. Op de website van vele sauna's staat hun klantentevredenheid vermeld. Dat is het aantal sterren dat bezoekers aan een sauna geven. De beste sauna's scoren 5 sterren daar moet je zijn. Geef een saunaliefhebber die je kent eens een sauna kadobon. Dit is een origineel kado en  je verwent  iemand met een heerlijk dagje relaxen.

 

Bij Audi hoort iedereen bij de familie

Het automerk Audi voorsprong door techniek vinden we een interessante werkgever. Vooral de teamspirit en het familiegevoel die Audi laat zien is zeer interessant. Audi hecht veel waarde aan de gezondheid van het personeel. Zo gaan de medewerkers 's ochtends met elkaar hardlopen, dit is van hoog tot laag in de organisatie. Een fitte geest in een fit lichaam leidt tot grossartige prestaties bij Audi. Tegelijk is er een sterk familiegevoel bij Audi, dit wordt onderstreepte door kinderopvang op de locatie. Moeders die bij Audi werken worden zo instaat gesteld om zorg en arbeid te combineren.  Dat is goed gezien van Audi, toch wel een wereldmerk. Ook met de inclusiviteit zit het goed bij Audi. Er is sprake van een brede diversiteit van culturen die bij Audi werken. Werknemers die uit Zuid Amerika komen, Turkije en Spanje voelen zich thuis in de Audi cultuur en dat blijkt heel goed te werken. Zo werkt een Argentijnse op het hoofdkantoor van Audi, die later graag in haar eigen land een leidinggevende functie ambieert. Dankzij de sterke bedrijfscultuur die er bij Audi is spreekt men allemaal dezelde taal en staan de neuze dezelfde kant op. Audi maakt dit mogelijk.

 

Waar vind je een betaalbare woning in Nederland

Waar vind je in Nederland nog een betaalbare woning, meneer Dick. Nergens Liselotte het is voor veel mensen een probleem. Decennia lang hebben we een trek van mensen vanuit de provincie gezien die daar gingen studeren en een baan vonden.  De voordelen van wonen in de randstad zijn groot. Je vindt er je werk, je vrienden wonen er, het leven in een internationale grote stad heeft zijn charmes. Er zijn goede goede restaurants, het uitgaansleven bruist daar nog, voor cultuur moet je daar zijn en niet te vergeten de mooie winkels vind je hier. Philips is niet voor niets van Eindhoven naar Amsterdam verhuisd. Dat hebben ze gedaan omdat daar hun medewerkers zitten en omdat  elk zichzelf respecterend bedrijf zijn hoofkantoor in Amsterdam heeft. Wonen is altijd al een probleem in grote steden geweest, dat was in onze studententijd niet anders en dat is 30 jaar geleden. Ook het huren van woningen duurt zo negen jaar in een gemiddelde gemeente in Nederland.  Er zijn uitschieters van zelfs 21 jaar wachten op een huurwoning. Dit is natuurlijk volstrekt onacceptabel. Het is allemaal een kwestie van vraag en aanbod zoals vele dingen in een economie. Het is niet voor niets dat dit kabinet heeft aangekondigd om 300 duizend woningen erbij te bouwen voor 2025. De ambitie ligt zelfs nog hoger er moeten 1 mln woning bijgebouwd worden, dit is een mega opgave zeker met een huidige krappe arbeidsmarkt. Mensen wijken steeds vaker uit van de randstad naar wonen in de provincie. Een koopwoning is daar vele malen goedkoper en je krijgt tegelijk veel meer woning voor je geld. Voor 5.5 ton euro koop je in een dorp in de provincie meer woning dan in de randstad. Je zit dan wel verder van je werk en je mist de charmes van het wonen in een grote stad.

 

Pfizer verhoogt prijs van vaccin met 30 procent

Farmaceutisch bedrijf Pfizer verhoogt Pfizer vaccin van 15 euro naar 20 euro per vaccin.  Is dat acceptabel en is dit te onderbouwen. Het is waar dat Pfizer een belangrijk product voor onze gezondheid heeft ontwikkeld. We hebben het immers over een pandemie, waarbij slechts een beperkt aantal pharmaceuten dit kunstje kunnen. We hebben het over een oligopolische markt waarbij hooguit 10 spelers in acteren. Pfizer heeft een aantoonbaar goed vaccin ontwikkeld, waarmee 2 mld euro aan investeringen is gemoeid. De winsten zijn spectaculair voor de aandeelhouders, te weten 50 mld euro dat is 25 x de kostprijs en lijkt ons volstrekt onacceptabel. Maar we zitten in een gezondheidscrisis waarwe tegelijk ook blij mogen zijn dat Pfizer zo belangrijk is voor onze gezondheid. Mag je dan klagen over de hoge winst die Pfizer maakt.  Ze zijn uniek in hun core business en wie uniek is heeft de macht in de markt. Uitzonderlijke prestaties worden uitzonderlijk betaald. Dat geldt niet alleen voor Pfizer, dat geldt ook in het betaalde voetbal. De ster Ronaldo is een unieke voetballer met unieke kwaliteiten en daar moet je voor betalen. Maar is de onderbouwing van Pfizer ook deugdelijk door nu 30 procent meer voor een vaccin te vragen. De sunk costs zijn reeds gemaakt dus waar heeft Pfizer het over. Er zijn geen additionele kosten gemaakt voor zover ik het begrepen heb. Dus geen meer kosten en tegelijk wel 30 procent stijging van de verkoopprijs van een vaccin ( je hebt 2 vaccins nodig). De overheid betaalt het wel is een gehoord argument. Ja, maar voor de financien van de overheid is 30 procent meer betalen aan Pfizer ook een boel geld.  Parmaceutische bedrijven zoals Pfizer kunnen vragen wat ze willen, omdat ze een machtspositie hebben. 

Een nieuw kabinet Rutte 4 met  VVD, D66, CDA en CU

Liselotte wat leuk dat je het hier over politiek hebt. Vindt u dat leuk dan. Ja, wij vinden politiek echt heel leuk. Voglt u de plenaire debatten ook op televisie. Ja als het echt interessant is, dan zijn wij gekluisterd aan Politiek 24. Observeert u de kamerleden ook en ook op non verbale communicatie. Ja, allemaal kom maar op met je stelling. Nou, daar komt die weer meneer Dick. Een kabinet Rutte 4 zou wel eens uit de VVD, D66, CDA en CU kunnen bestaan. Ja, wij sluiten het niet uit het vorige Kabinet Rutte 3 bestond ook uit de VVD, D66, CDA en CU. En dat kabinet heeft volgens ons goed geregeerd en zijn geen grote ruzies geweest. Interessant dat u voor dezelfde samenstelling van dit  kabinet bent. De tijd heelt veel wonden, Liselotte. Hoe bedoelt u dat. Nou de geesten zijn rijp voor een zelfde kabinet. Wat bedoelt u eigenlijk. Informateur Hamer hamert op 3 belangrijke thema's voor een regeerakkoord van een nieuwe regering. Welke zijn dat ik heb er 7 in mijn zak.  Oh, wat enig. Noem jij maar de eerste 3 belangrijke thema's. Klimaat, digitalisering en een eerlijke economie.  Hoe kijkt u er tegenaan, meneer Dick. Klimaat is duidelijk het weer wordt steeds extremer dat hebben we in Valkenburg wel gezien. Tegelijk staat Griekenland en Turkije in de fik met de bosbranden. Is het geen complottheorie. Nee, Liselotte dit is wetetenschap. Nederland moet haar Co2 uitstoot reduceren naar 49 procent in 2030 en dit moet 100 procent zijn in 2050.  We moeten van de vervuilers af zoals vervuilende industrie, benzine en de stikstof die de veeteelt produceert. Iedereen moet kunnen meedoen in onze digitale samenleving. Kwetsbare ouderen dreigen uitgesloten te worden van onze nieuw manier van communiceren, een verzekering afsluiten of met de overheid communiceren. Tegelijk moet onze economie eerlijker worden, waarbij de verschillen tussen rijk en arm kleiner worden.  Flexwerk moet aangepakt worden en mensen moeten eerlijker betaald worden en de zekerheid van een vaste baan verdient prioriteit. Daarnaast verdient onze veiligheid meer prioriteit en moet er kritisch gekeken worden naar onze toeslagenstelsel, in het bijzonder de snelle afwikkeling van de kinderopvangtoeslag.  Oké, meneer Dick het is heel leuk wat u allemaal vertelt maar kan dit niet met alle politiek partijen gerealiseerd worden. Bovendien hangt er nog een gevoelig thema boven de markt en dat is de ethische kwesties. Daar is ie weer, de ethische kwesties. Kabinet Rutte 3 met D66 en de CU zijn het toch ook eens geworden op dit onderwerp de ethische kwesties. Dat is waar, maar D66 wil een progressieve politie gaan voeren. Abortus, het ongeboren kind en euthanasie hulp bij zelfdoding zijn geen bagatel. Nee, dat is geen bagatel, Liselotte. Dat moeten  Gertjan Segers en Sigrid Kaag maar uitonderhandelen. Oh, werkt dat zo en is er ook nog sprake van wisselgeld. Hoe bedoel je in bitcoins ofzo. Op hoofdlijnen kunnen ze er wel uitkomen, de devil zit in de detail, Liselotte. Precies, meneer Dick daar kan het nog wel eens spaak lopen.  Is er voor Prinsjesdag een nieuw kabinet Rutte 4. Het is nog 7 weken en dan is het al zover. We denken van niet, het zal nog wel even duren. Dus het demissionaire kabiinet Rutte 3 zit er nog steeds tijdens Prinsjesdag. We vrezen van wel, Liselotte.

 

De behoeftepiramide van Maslow

In iedere management opleiding komt de theorie van de behoeftepiramide van Maslow wel aan de orde. Deze piramide laat een hierarchie zien van de behoeftes die wij menen hebben.  In het engels spreken we vaak over wants and needs. Wants zijn luxe behoeften die je niet echt nodig hebt. De needs zijn de basale behoeften op levensbehoeften, denk hierbij aan de behoefte aan brood, een warme maaltijd en kleding. De behoeftepiramide van Maslow kent 5 niveaus, te weten niveau 1 de lichamelijke  behoeften, niveau 2 de behoefte aan veiligheid en zekerheid, niveau 3 de sociale behoefte je gezin, je familie, en je vrienden. Niveau 4 de behoefte aan erkenning en status en niveau 5 de behoefte aan zelfrealisatie.  Deze piamide geeft een hierarchie aan wat betekent dat een hoger behoefte alleen gerealiseerd kan worden als een daaraan voorafgaande  behoefte bevredigd is. Op welke niveau zit nu de behoefte aan een auto.  Niveau 1 de basale behoefte is het niet, want je hebt geen auto nodig om in leven te blijven. Tegelijk is een auto eerder een want, dan een need. Een auto heeft vaak niks te maken met niveau 2 uit de piramide te weten veiligheid en zekerheid. Tenzij een auto expliciet die functie heeft van veiligheid bieden. We hebben het hier vaak over speciale auto's voor zeer belangrijke mensen, denk aan politici. Met niveau 3 sociale behoefte heeft een auto ook niet direct te maken. Tenzij het een camper is, dan heeft het wel een sociale en veilige functie. Dan lijkt ons de auto het meest passen op niveau 4 erkenning en status. Derhalve valt een auto het beste en voor veel mensen in te delen in een status product.  Niet iedereen zal het met ons eens zijn dat een auto een middel is om erkenning te verkrijgen en er status aan te ontlenen. Wij zijn onze auto of onze auto dat zijn wij dat is je identificeren met een auto. Voor zakelijke merken zoals; BMW, Audi en Mercedes is deze conclusie makkelijker te trekken dan voor Kia.  Hoewel een Kia zakelijk gereden kan worden, is die voor een ander eerder een family car. Hier wordt de sociale functie benadrukt waar de auto vrijetijdsbesteding wordt, en dat is sociaal. Zoals je ziet is de top van de behoeftepiramide van Maslow klein, dat betekent dat zelfrealisatie door weinig mensen bereikt wordt. Zelfrealisatie is dat je je zelf optimaal kunt ontplooien. 

 

Hoe score ik hoger in Google dat is de hamvraag

Iedereen die een website heeft wil hoog in Google staan. Hoe doe je dat, dat is de hamvraag. Google bepaalt dat via een continu wisselend algoritme. Niemand weet wat dat algoritme is, dat veronderstellen we. Het is van groot belang dat je niet voor Google schrijft, maar vooral voor je bezoekers. Relevantie is het adagium van hoog in Google komen. Zorg er daarom voor dat wat je schrijft relevant voor je bezoekers is. Dat wordt beloont met een hoge ranking. Nu zult u zich misschien afvragen hoe zit het dan met autoriteit van een website. Autoriteit is niks anders als een optelsom van relevante content. Hoe relevanter je bent bijvoorbeeld op het gebied van marketing, hoe groter je autoriteit wordt. Dan heb je ook nog de mogelijkheid om backlinks te creeren. Dat is niets anders dan dat andere belangrijke websites een link met jouw website hebben. Het is zelfs mogelijk om backlinks te kopen om je positie in Google relevanter te maken.  Je kunt ook een blog gaan schrijven, dat is niet alleen relevant het kan je hoger in Google brengen. Dan moet je natuurlijk wel veel schrijven en het moet ook nog eens relevant zijn. In andere woorden je kunt je omhoog schrijven in Google dankzij het bijhouden van een blog. Wij schrijven Seo-copywriters eruit omdat we betere en relevantere teksten schrijven.  Wij schrijven volgens de principes van marketing en dat is altijd klantgericht. Dat beoordeelt Google als relevant.

 

De algemene politieke beschouwingen en de formatie

 

Heeft u de algemene politieke beschouwingen ook gevolgd,  meneer Dick.  Ja, dat hebben we gedeeltelijk gevolgd, wat is je vraag Liselotte.  Kon u het wel begrijpen.  Nou met ons beperkte denkraam konden we het net volgen, maar het is wel zware kost.  Waar liep u dan tegenaan.  Ze gebruiken allemaal moeilijke afkortingen waarvan wij nog nooit gehoord hadden.  Kom maar op met je vraag Liselotte we hebben niet zoveel tijd. Wat vond u van het resultaat dat de linkse oppositiepartijen GL, PvdA en SP hebben geboekt. Ze hebben een begroting van 400 mld en bijna 3 mld vertimmerd.  Dat schijnt voor algemene beschouwingen veel te zijn. Het is natuurlijk nog geen 1 procent van de totale begroting dus wij vinden het wel meevallen.  De salarissen voor de verpleegkundigen gaan met 1.5 procent omhoog, de salarissen van de leraren in het basisonderwijs gaan omhoog, de verhuurderheffing wordt met een half miljard beperkt dat betekent dat er wat aan het woningentekort in Nederland gedaan kan worden en er gaat 400 mln naar de politie en dat is hoog tijd want de politie is niet te vinden in de wijken van Nederland.  En er was een meerderheid voor het afschaffen van het leenstelsel, wij vinden het bemoedigend en een acceptabel resultaat.  Dus het heeft weldegelijk impact op de samenleving en dat gaan we met zijn allen ook merken.  Hoe vond u de sfeer tussen de tweede kamer en het demissionaire kabinet. In het begin was de sfeer nou niet bepaald vriendelijk. MP Rutte deed moeilijk over de dekking en dat leidde tot chagerijn bij met name GL, PvdA en de SP.  Laten we zeggen dat het resultaat moeilijk binnen is gehaald door de linkse oppositiepartijen, maar ze waren wel heel blij met het resultaat dat is 2.8 mld anders gealloceerd op de begroting en ons inziens terecht.  Informateur Remkes heeft een zware klus van de week, want hij moet een motie van de tweede kamer uitvoeren en dat is het fasciliteren van een minderheidskabinet. Gelet op de politiek algemene beschouwingen is een minderheidskabinet geen ideale situatie zeker niet als je geen regeerakkoord hebt.  Dat kaninet zal iedere keer zaken moeten doen met vooral de linkse oppositie. En dat gaat ten koste van de daadkracht van een minderheidskabinet.  Tegelijk blijkt uit de geschiedenis van dit soort minderheidskabinetten dat de kans dat dit kabinet het niet haalt zeer groot is.  Professor Wim Voermans zegt in Op1 dat 60 procent van de minderheidskabinetten voortijdig valt. Slechts 40 procent haalt de eindstreep. Dit is een niet zo'n aantrekkelijk vooruitzicht en dat moet men wel beseffen.  Dus u bent niet voor een minderheidskabinet meneer Dick. Nee, wij zijn niet voor een minderheidskabinet het is niet efficient en het haalt vaak de eindstreep niet. Oké, en wat nu verkiezingen. Nee, terug naar een meerderhiedskabinet. En een regeerakkoord maken alleen dan kan je daadkrachtig regeren.  Dank voor uw mening.

 

LVB-ers zijn vaak kwetsbaar voor verslavingen en criminaliteit

In Nederland zijn 1 mln mensen lvb, mensen met een verstandelijke beperking en ze zijn vaak oververtegenwoordigd in de criminaliteitscijfers.  Opmerkelijk is dat je aan de buitenkant van deze mensen niet gemakkelijk kan zien dat ze een lvb-er zijn. Zeker 11.000 van deze mensen zorgen voor problemen in de samenleving, ze komen vaak in aanraking met politie en justitie.  Ze leven of in een uitkering op zich zelf of werken op een sociale werkplaats. Lvb-ers blijken verbaal  normaal over te komen, echter ze hebben problemen met probleemoplossend vermogen en met sociale situaties. Vaak gaan ze de mist in met hun financien en komen ze terecht in de schuldhulpverlening of een bewindvoerding. Omdat deze mensen zo moeilijk te herkennen zijn, en niet de juiste diagnose gesteld kan worden namelijk lvb, kunnen zij ongestoord hun gang blijven gaan en van criminaliteit hun dagbesteding maken. Dit is niet onschuldig en dat is wat je niet wil en daarom verdienen deze mensen extra aandacht van de hulpverlening en de  politiek. 

Ta, ta, ta en het is geworden een VVD, D'66, CDA en CU Kabinet

Meneer Dick u had maanden geleden na de verkiezingen al geroepen dat dit het kabinet zou worden. Heeft u de beschikking over een glazenbol.  Nee, nee Liselotte dat is toeval maar wat is het een worsteling geworden. Hoe bedoelt u dat, meneer Dick. Nou na de verkiezingen is er heel wat fout gegaan. We hadden eerst de informateur Tsjeek Willink die op de inhoud wilde formeren. Maar het werd al gauw de personen. Eerst ging het over minister Olongren D'66 die heel stom haar aantekeningen onder de arm hield. En een geraffineerde fotograaf heeft dat gefotografeerd en toen waren de poppen aan het dansen. Op de papieren was te lezen Omtzigt functie elders en toen begon het gedonder. Premier Rutte kon het zich weer niet herinneren terwijl het zwart op wit stond. Een motie van afkeuring werd een feit. Vervolgens viel het Kabinet Rutte 3 op de toeslagenaffaire en ging met demissionaire status verder. En mevrouw Kaag kwam onder vuur te liggen over een missie naar Afghanistan en kreeg een motie van afkeuring. Alsof dat al niet genoeg was, gelet op haar strenge morale kompas deed zij wat premier Rutte niet deed en wat ook niet nodig was. Maar zij trad af als minister van buitenlandse zaken. Kortom het was een nieuwe bestuurscultuur maar rampzalig. Dan had je nog de affaire met Peter Omtzigt die uit de partij CDA stapte. Toen was de boel geheel compleet een catastrofe.  Kortom er is veel gebeurd tijdens de 6 maanden formatie, wie zag er nog heil in. Het vertrouwen in de politiek was 33 procent onder de bevoking, je zou er geen cent meer voor geven. Toen kwam informateur Remkes en die zou het wel na mevrouw Hamer fixen.  En hij heeft zijn woorden waar gemaakt, Remkes zwaargewicht politicus, minister en cdk's van VVD huize heeft het onmogelijk gepresteerd.  Alle minderheidsvarianten waren snel van tafel.  GL en de PvdA hielden elkaar vast in de hoop in een kabinet te komen met de progressieve D'66.  De VVD van Rutte en het CDA van Hoekstra waren niet van zins om toe te geven.  GL en de PvdA werden geblokkeerd door deze partijen en het werd een no go.  Toen kwam informateur Remkes met een konijn uit de hoge hoed hij stelde een extraparlementair kabinet voor.  9 partijen werden uitgenodigd om mee te doen. Niemand begreep wat een extraparlementair onderzoek was.  Er ontstond chaos en de druk liep op er moest een kabinet komen zo niet dan zouden er verkiezingen volgen.  De enige dappere partij die mee wilde doen aan een extraparlementair kabinet was de CU van Segers.  Hij was het slimste jongetje van de klas en wist wel wat het inhield. De brug werd snel gelegd door ijzervreter Remkes.  Er bleven twee smaken over of de cominatie van 5 of 6 partijen of het oude kabinet. Omdat mevrouw Kaag de blokkade het weekend daarvoor had opgeheven bij de CU, bleef deze variant nog over.  En zo geschiedde het dat GL en de PvdA het nakijken hadden en er een nieuw kabinet Rutte 4 VVD, D'66, CDA en CU  als enige variant overbleef.  Dit kabinet en deze partijen hebben de opdracht om een akkoord op hoofdlijnen te schrijven.  Het gaat hierbij om de belangrijke onderwerpen, klimaat, volkshuisvesting, onderwijs, zorg, digitalisering, veiligheid en Europa. Laat maar komen.

 

U zat bij de eerste tien slogans bij de wedstrijd Transavia. com zoekt een slogan

Dat klopt Liselotte wat wil je van ons weten. Hoeveel slogans deden er mee aan deze wedstrijd. Meer dan honderdduizend ingezonden slogans. En hoe voelde het om tweede te worden, meneer Dick. Wij konden ons vinden in de nummer 1 Transavia.com daar word je vrolijk van.  Dus u heeft wel incasseringsvermogen en u kunt tegen uw verlies. Ja, Liselotte je moet de betere respecteren. Nu heb ik van u gehoord dat u weer met een songwriter wedstrijd Sell me your song heeft meegedaan.  Ja we zijn actief op een drietal domeinen; copywriting, liedjes bedenken en het volgen van de politiek. Liedjes schrijven doen we nog niet zo  lang. Dat doen we sinds vier jaar en we hebben meer dan 40 liedjes geschreven. Zo, zo, meneer Dick u verveelt zich kennelijk niet. Nee, Liselotte we vermaken ons uitstekend in een uitkering.  We hebben 1000 euro per maand, Liselotte. Ja, ja, heeft u uw huis al geisoleerd.  Leuk grapje, Lieselotte. Ik wil graag op je vraag terugkomen, hoe mijn zelfgeschreven liedje het gedaan heeft. Het liedje is niet door de selectie gekomen. En nu, bent u teleurgesteld. Ook hier moeten we erkennen dat er betere zijn dan wij. Dat maakt u mij niet wijs, u wilt toch graag winnen. Je kunt niet altijd winnen in het leven. Welke consequenties of welke les trekt u uit deze teleurstelling. Dat het niet goed is. Ja, en wat gaat u dan doen, gaat u ermee stoppen en legt u zich bij deze situatie neer.  Nou, om eerlijk te zijn we vonden het niet leuk en hebben overwogen om ons portie aan fikkie te geven. U wilde gaan stoppen. Ja, daar hebben we wel aan gedacht. En u heeft de pen toch weer opgepakt. Ja, we zijn vandaag weer met een nieuw en zelfgeschreven liedje gekomen. Hoe luidt de titel meneer DIck. "Mijn leven is niet saai" en gaat zo verder; mijn leven is niet saai ik doe de afwas in een handomdraai. Dat rijmt meneer Dick. Ja, dat is de bedoeling toch. Staat hij op deze website. Ja, hij staat op deze website, gisteren hebben we nog een liedje geschreven en die luidt ; 'leef vandaag".  Ja, een goede titel maar toch een opendeur. Nou dat vragen we ons af, we zijn tegenwoordig allemaal zo druk met werk en carriere.  En u wilt daar andere perspectieven tegenover zetten.  Ja, Liselotte zo zou je het kunnen zeggen. Met leef vandaag willen we onze luisteraars bewustmaken dat er nog iets anders is in het leven dan werk. Ja, ja en dat zegt u terwijl u zelf nog nooit een dag van uw leven gewerkt heeft.  Ja, daar krijgen we 1000 euro voor per maand.  Dat is uw uitkering wilde u zeggen. Ja, en de gasprijs gaat behoorlijk stijgen.  Daar gaat uw koopkracht meneer Dick.  Wilt u soms een bruggetje maken naar een favourite onderwerp de landelijke politiek.  Nee, nu even niet.

 

De landelijke politie verdient een marketing organisatie

Centraal in marketing staat het leveren van value (at a profit) aan klanten (burgers) waarbij klantentevredenheid (bugertevredenheid) voorop staat.  We kunnen vaststellen dat er veel klachten zijn over de politie. Denk hierbij aan het ontmoedigen van mensen om aangifte te doen. Of aangiften waarvan de burger nooit meer iets hoort en in de bureaula belanden. De afwezigheid van de agent in de wijk is een veel genoemde klacht van de burger. Criminaliteit verplaatst zich tegelijk in een een rap tempo van de fysieke omgeving naar het internet. Cybercrime is het welbekende topje van de ijsberg waar de polite achterop loopt en vraagt om serieuze aandacht.  Het meten van klantentevredenheid verdient een hoge prioriteit en dat gebeurt tot op heden onvoldoende. Klachten zijn nuttig want het is feedback op je service en het bied je kansen om  je dientsverlening te verbeteren.  Zolang je niet met criminaliteit te maken hebt heb je vaak geen klachten. Maar wanneer je wel met criminaliteit te maken hebt dan komt de politie er vaak er slecht vanaf. Het mandaat kan beperkt zijn, en dienders vragen niet door. Daar waar de burger ontevreden is over de politie, daar zijn de criminelen heel tevreden ze hebben vrijspel. Dit moet anders zo zou de politie beter moeten samenwerken met de burger in de buurt.  Het legaliseren van drugs verdient tegelijk aandacht en kan criminaliteit substantieel verminderen. Onder marketing verstaan we ook de kwaliteit van de techniek en het personeel. Is de diender goed opgeleid en is zijn conditie in orde. Dat laatste schijnt nogal eens te wensen over te laten. Dienders komen niet door de conditietest. Tegelijk kampt de landelijke politie met vergrijzing onder de personele bezetting.  De slagvaardigheid van de politie kan hierdoor  afnemen. Hoe is de cultuur binnen de landelijke politie. Is er sprake van een winnaarsmentaliteit onder dienders, kameraadschap  en is de samenwerking constructief. Selecteren aan de poort betekent selecteren aan de  politieacademie. Selecteer je de juiste mensen en worden er hoge eisen gesteld aan toekomstige dienders. Niet iedereen kan bij de politie dit vraagt om speciale karaktereigenschappen, kennis en vaardigheden. En dit bepaalt de kwaliteit van de politie,  zoals de burger dat ervaart. Marketing kan van toegevoegde waarde zijn voor  het realiseren van een dienstbare organisatie met tevreden medewerkers en tevreden burgers als resultaat. Ons nieuwe  statement voor de politie  is van "waakzaamheid & dienstverlening" naar "24x7 waakzaam". 

 

U heeft de juiste formatie VVD, D66, CDA en CU voorspeld bent  u ook een paragnost

Nee we zijn beslist geen paragnost of koffiedikkijker, Liselotte. Wij hebben gewoon verstand van politiek.  Gaat u nu ook al claimen dat u inzicht heeft in de politiek.  U bent copywriter, u bent blogger en u schrijft ook nog eens liedjes. Kan dat wel allemaal in één persoon. Bij ons wel sommige mensen hebben meerdere talenten zullen we maar zeggen. Wanneer breekt uw eerste liedje dan door. Geen idee Liselotte dat hangt niet van ons af. Van wie dan wel, meneer Dick. Dat hangt af van een zanger die dat wil zingen. Maar het kan jaren duren om met een liedje door te breken. Sommige liedjes breken pas door na 10 jaar en de meeste liedjes die breken nooit door. Oh, dan moet u nog even geduld hebben. Ik wil nog even terugkomen op de formatie. Zoals gesteld heeft u de juiste combinatie voorspelt. U bent geen paragonost en heeft ook nog eens de juiste informateur voorspeld, hoe komt u erop. Ja, wij hebben ingezet om zwaargewicht Remkes. En die is het uiteindelijk ook geworden. Hoe weet u dat allemaal, , meneer Dick. Ja, dat heeft te maken met interesses en het volgen van de landelijke politiek. U weet hoe de hazen lopen in Den Haag. Nou dat willen we niet beweren. Toch heeft u het aan het juiste eind.  Wij hebben op basis van de uitslag van de verkiezingen een formatie gemaakt. En dat werd heel logisch VVD, D'66, CDA en CU.  Er is naturlijk na de verkiezingen veel gebeurd. Alles kwam op lossen schroeven te staan. D'66 wilde een progressieve politiek en legde een blokkade op de CU. VVD en CDA legden een blokkade op de PvdA en GL, dat maakte de situatie wel heel anders en ingewikkeld.  Premier Mark Rutte kwam onder vuur te liggen met zijn Ruttedoctrine. Zijn geloofwaardigheid leek te verdwijnen.  De affaire met Pieter Omtzigt heeft tot veel gedoe geleid in de Kamer. En Minister Kaag van de Kaagbaan kreeg een motie van afkeuring en trad af.  Ook haar reputatie was aangetast en de geloofwaardigheid in de politiek was ver te zoeken.  De hamvraag was hoe zat Segers van de CU er nog in. Hij werd afgedaan als een oude verroest auto door Kaag. Segers gaf aan dat hij niet boos was op Kaag. Toen Kaag aus blaue hinnein een week voor de doorslaggevende week van de formatie, de blokkade van de CU haaldde. Ja toen was de weg vrij naar een optie en formatie tussen VVD, CDA, D'66 en CU. En aldus geschiedde. Meneer Dick, hoe kijkt u aan tegen de nieuwe bestuurders cultuur. Was het niet Einstein die poneerde "dat je de mensen die de problemen veroorzaken, dat je van hen niet mag verwachten dat ze de problemen oplossen. " Dat vinden er wel een van intellectueel niveau Liselotte.  U bent geen intellectueel, meneer Dick. Nee, we zijn pragmatisch, Liselotte.  Hoe bedoelt u dat meneer Dick met mijn welnemen.  We zijn niet academisch geschoold we hebben slechts een Heao opleiding. Ja, ja en dat zit u nogsteeds kwars. Wat bedoel je Liselotte. Nou dat u niet academisch geschoold bent. Nee, we hebben er 20 jaar over gedaan om dit leed te verwerken.  Hbo is toch ook niet voor iedereen weggelegd, meneer Dick. Dat is ook zo Liselotte we zijn er tevreden mee.  U kunt met een Hbo opleiding toch ook de tweede kamer in.  Ja, dat kan en dat klopt Liselotte maar je moet de juiste mensen kennen.  Kunt u nog eenmaal antwoord proberen te geven op mijn vraag. Hoe was die ook alweer Liselotte. Hoe kijkt u tegen de nieuwe  bestuurderscultuur aan.  Wij denken dat het wel kan met dezelfde mensen.  Hoe dan, meneer Dick. Door allereerst te definieren wat de nieuwe bestuurderscultuur inhoudt.  Deze moet significant anders zijn dan de oude. En dan is het een kwestie om je te houden aan de nieuwe bestuurdersregels en je daarna te gedragen.  En wie moet dat dan controlerlen. Ja, een tweedekamer commissie of zo. Dank voor uw bijdrage, meneer Dick.

 

Mijn leven is niet saai is dat een televisieprogramma

Meneer Dick bent u er nog. Ja, ja Liselotte we waren bezig met een nieuw liedje te schrijven. Oh, oh, meneer Dick houd er alstublieft mee op dat wordt toch niks. Ja, dat zeg jij wij worden elke dag beter. Wat wil je van ons weten Liselotte. Er staat op deze website een titel "mijn leven is niet saai" is dat een nieuw televisieprogramma. Nee, niet dat we weten het is een liedje en niet meer dan dat. Mijn leven is niet saai dat klinkt toch aardig voor een televisieprogramma. Je bedoelt dat het een eufemisme is. Ja, in  z'on programma wil je de kijker juist het leven laten zien van de mensen met rijkdom en succes.  Dat zou kunnen Liselotte, maar van televisie hebben we geen verstand. Oh, gelukkig ik dacht dat u daar ook al verstand van had.  Nee, nee we kunnen je geruststellen, Liselotte.  Een ander onderwerp graag. Het nieuwe liedje van Gerard Joling.  Je bedoelt; "los met z'n allen.  Ja, Gerard zet de toon weer met een feestliedje het swingt de tent uit. Meent u dat echt. Ja, dat menen we echt het  is een ontzettend leuk  liedje en hij overtreft zichzelf weer. Dat vinden we wel knap van iemand die al meer dan 30 jaar in het vak zit.  En hoe vindt u het filmpje. Ja, dat hij in de kroonluchter over je heen scheert dat vinden we  leuk bedacht, het is gezellig.  Het wordt een echte knaller, zeker gelet op dat  Carneval er straks weer aankomt. Een goede timing, Liselotte.  En Mart Hogerkamp kent u die ook. Nee, nog nooit van gehoord. Wie is dat dan. 

 

Het belang van soft skills voor je organisatie

De definitie van een  organisatie is een doel realiserend samenwerkingsverband. Soft skills zijn van essentieel belang voor  jouw organisatie. Het gaat om de volgende 6 soft skills te weten; organisatievermogen, communicatie ( oprecht luisteren en overtuigende informatie geven}, teamvaardigheden, probleemoplossend vermogen, aanpassingsvermogen (adaptatie) en discipline.  Organisatievermogen staat voor weten welke taken je moet doen en welke inspanningen die van je vragen. Op deze manier kun je je energie en concentratievermogen beter verdelen over je werkzaamheden. Ze zijn ook een graadmeter hoe iemand is voorbereid en in staat is om deadlines te halen. Communicatievermogen betekent dat iemand in staat is om bij probllemen  eerder naar een ervaren collega gaat om hulp te vragen. Een open bedrijfscultuur is hiervoor een must en dit stimuleert een oprechte communicatie, informatie en feedback. Teamvaardigheden staan in dienst van samen naar een gemeenschappelijk doel te werken. Het doel is hierbij om conflicteten oplossen voordat ze zich aandienen. Degene met de beste leiderschapskwaliteiten is niet per se de beste kandidaat. Het is beter om te gaan voor iemand die zich 100 procent commiteert aan het succes van het team. Probleemoplossend vermogen is het vermogen (intellectueel) om problemen op te lossen.  Het creatieve vermogen staat hierbij centraal.  Dat betekent erkennen dat er problemen bestaan en met oplossingen komen teneinde de organisatiedoelen te bereiken.  Initiatief nemen is een belangrijke eigenschap van een kandidaat.  Lukt een optie niet dan is het van belang dat iemand in staat is om bij te stellen, zodat als nog de bedrijfsresultaten gehaald worden.  Aanpassingsvermogen (adaptatievermogen) betekent dat iemand in staat is om flexibel te denken en te handelen. Wordt de deadline niet gehaald probeer dan iets anders, waardoor de deadline alsnog gehaald wordt. Hulp en feedback vragen van ervaren collega's wordt gestimuleerd. Iemand wordt niet als zwak gezien in een organisatie waar soft skills centraal staan. Het teambelang prevaleert ten alle tijden het gaat om het realiseren van bedrijfsdoelen; omzet, marktaandeel,  winstgevendheid, klantentevredenheid en medewerkerstevredenheid. Discipline is van gelang is een doel realiserend samenwerkingsverband. Het domein betreft weten wat relevant is en wat niet, hoofdzaken kunnen onderscheiden van pluisjes. Van werknemers wordt verwacht dat ze om kunnen gaan met obstakels. Van nieuw medewerkers worden geconfronteerd met nieuw werkrelalties, onbekendheid hiermee en een werkplek die nieuw is. Dit bemoeijlijkt dat de medewerker focus heeft in zijn werk. Hieraan moet gesleuteld worden en dat kost enige tijd Benadrukt moet worden dat het bij deze 6 soft skills draait om een opencultuur, communicatie, empathie en feedback. Daar wordt een organisatie uiteindelijk beter en sterker van en niet op z'n laatst op klantenniveau en dienstverlening.

 

Een lifestyle quiz

Oh, is het weer zover Liselotte. Ja, meneer Dick ik wil graag uw lifestyle in kaart brengen. Uw lezertjes zullen dat wel interessant vinden. Oh, is dat zo Liselotte steek dan maar van wal en niet te moeilijk he. Allereerst willen we weten wat uw hoogst genoten opleiding is geweest. Is dat lbo, mbo, hbo of universiteit. Onze hoogste opleding is geloof ik hbo. Oké, dat is goed meneer Dick. Welk van de volgende vrijetijdsbestedingen is op u van toepassing. Darten, voetbal, hockey of golf.  Geen van allen we biljarten. Oké in wat voor soort woning woont u, hier volgen de mogelijkheden. Sociale huurwoning, koopwoning < 400.000 euro, koopwoning < 1.000.000 euro of een villa > 1.000.000 euro. We houden het bij de eerste een sociale huurwoning maar wel in de binnenstad van Harderwijk. Waar koopt u uw kleding ik geef u een aantal mogelijkheden. C&A, Wehkamp, de Bijenkorf of in de Pc hooftstraat. We kopen onze kleding bij C&A liselotte. Wat doet u graag in uw vrijetijd ik noem u. Vissen, bbq-en, een museum bezoeken of varen. We doen geen van allen. Oké gaat u voor de magnetron, meneer Dick. Dat is wel makkelijk Liselotte. In wat voor auto rijdt u ik noem u een aantal mogelijkheden.  Een auto < 20.000 euro, een auto < 50.000 euro, een auto < 150. 000 euro of een auto < 1.000.000.  We zouden een Rolls Royce Silver Shadow 1970 willen rijden, maar we hebben een fiets. Ja, ja een interessant antwoord meneer Dick zo ken ik u weer. Mag ik vragen waarom u in een Silver Shadow wilt rijden. Dat is rijd de perfectie. Ja, ja de perfectie van autorijden, ook als die 50 jaar oud is. Zo'n koop je voor nog geen 20.000 euro dat valt toch mee wanneer je in zo'n auto wilt rijden. Je valt er mee op. U valt er mee op. Ja we vallen ermee op in Harderwijk. Ziet u ze vliegen meneer Dick. Ja, dan moet we wel eerst een paar goede liedjes schrijven. Ja, ja, meneer Dick.  U heeft geen boot begrijp ik. Nee, die hebben we niet moet dat dan. Nou als u in het luxury segment wilt leven dan moet u beslist over een boot beschikken.  Oké Liselotte die hebben we niet. Dan nog enkele vragen over uw vrijetijdsbesteding en vakantie. Ja, laat maar komen Liselotte.  Bent u een liefhebber van kamperen, een bed&breakfast in de Ardennen, een appartement in een hotel aan de Costa del Sol of een sterrenhotel op Curacao. We houden niet van kamperen dan blijven we liever thuis, een bed en breakfast in de Ardennen lijkt ons niks, omdat je je privacy kwijt bent. een appartement aan de Costa de Sol vinden we wel leuk. Neemt u uw familie en vrienden dan ook mee. Dat is een liedje van ons Liselotte. Ja, dat weet ik ook wel daarom  zeg ik dat. Een leuk liedje trouwens heeft u veel views. Uh, ja. Tot slot nog een vraag over wining and dining.  Hoe vaak gaat u per week uiteten, meneer Dick.  Waarom wil je dat weten Lieselotte. Dat is bepalend voor uw lifestyle u doet toch mee aan deze quiz. Vindt het moeilijk om hierover te praten.  Laten we het anders formuleren meneerDick zoals u weet werk ik bij Randstad en wij zijn nogal creatieve mensen. Ja, ik merk het Liselotte. Waar gaat of waar zou u gaan eten als die gelegenheid zich voordoet. Ik geef u wederom een aantal suggesties, met uw welnemen. Kiest u voor Mc Donalds, de chinees,  een pizzeria, of een sterrenrestaurant. Wat denk je zelf Liselotte. Nou ik weet het niet daarom vraag ik het u.  Het wordt Mc Donalds Liselotte. Een Mc Plant, meneer Dick. Wat is dat Liselotte. Oké dan heb ik nog een vraag en dat is aan welk merk denkt u als u op schiphol aankomt.  Ja, dat is doorgestoken kaart dat is natuurlijk de Hema. U denkt het eerst aan de Hema rookworst en die associeert u met Nederland. Ja, jij dan niet die is zo lekker. Ik heb liever een frikandel van Kwekkeboom en u weet het leven is net een frikandel alleen u moet het zelf speciaal maken. Sjonge jonge wat een humor zeg.  Oké u heeft de vragen keurig binnen de tijd beantwoord ik vraag u om even te wachten en dan kom ik met uw lifestyle profiel. Vond u het leuk om mee te doen, meneer Dick. Ja, harstikke leuk Liselotte wat ben je toch creatief. Daar worden we bij Randstad op geselecteerd en aangenomen. 

 

Meneer Dick we willen graag uw advies over de maatregelen

Ja, Liselotte welk advies wil je nu weer van ons. De persconferentie wordt naar voren gehaald. Ja, en wat is je vraag. Hoe interpreteert u dat. Dat is toch logisch Liselotte de situatie is zeer zorgelijk. Meent u dat echt zeer zorgelijk. Ja, dat menen we het aantal besmetting loopt te hard op we geloven 5500 per dag. Wat is het 0 getal dan.  Dat weten we niet. Hoe kunt u dat nou niet weten dat is de cruciale parameter. Boven 1 nemen we aan. En wat nu dan meneer Dick. Ja, maatregelen nemen zoals de 1.5 m afstand weer van stal halen en mondkapjes in de retail en wellicht weer meer thuiswerken. Dat is nogal wat wat u beweert. Ja, dit is leuker dan anders, maar we hebben geen andere keuze. Wat voor effect heeft dat op het moraal onder het volk. We denken dat je er niet vrolijk van wordt.  Daarbij wordt de situatie complexer, omdat we tegelijk met het griepvirus te maken hebben. Dat betekent dat twee virussen door elkaar gaan lopen en dat verdonkeremaant de toestand.  Heeft iemand die verkouden is nou de griep of heeft die corona.  Dat maakt toch niet uit gewoon laten testen. Ja, ja Liselotte daar heb je gelijk in. Wat vindt u van de discussie over het grote aandeel besmette mensen in de ziekenhuizen en op de IC, die voor het merendeel niet gevaccineerd zijn. Dat is een duivels dilemma Liselotte. Hoe bedoelt u dat met uw welnemen.  Het zijn wel de feiten en het ligt wat schizofreen. Hoe bedoelt u dat dan. Viroloog Ab Osterhaus vertelde in op 1 dat je die mensen moet verplaatsen naar een onbewoond eiland.  Ja, dat meende hij niet zo maar hij heeft wel een punt. Meent u dat dan. Nee, we vinden dat ieder mens volgens de grondwet het recht op zelfbeschikking heeft.  Oké nu spreekt u zichzelf tegen.  Nee wij vinden dat mensen de zelfbeschiking hebben over hun eigen lichaam, dat betekent de facto dat ieder mens het recht heeft om zich niet te vaccineren. Oké u heeft uw punt gemaakt.

 

Meneer Dick waarom schrijft u liedjes

Wij schrijven liedjes omdat we dat leuk vinden.  Heeft u ook een bepaalde doelgroep voor ogen.  Jawel, we schrijven liedjes die John de Mol leuk vindt.  U schrijft liedjes die John de Mol goed vindt, ik heb nog nooit zo'n vreemd argument gehoord met uw welnemen.  Het is zo als John de Mol het goed vindt, dan is het voor heel Nederland goed. Oké waar gaan uw liedjes over. Het is uit het leven gegrepen Liselotte. Kunt u dat toelichten. We zitten veel op het terras en dan komt heel Nederland aan je voorbij. We spreken veel mensen die gescheiden zijn en daar schrijven we dan een liedje over. Of we horen dat de beste vriend van iemand met zijn vrouw ervan door is gegaan.  Ja, ja en daar schrijft u een liedje over. Precies Liselotte het gaat over het leven en de kracht daarvan is dat mensen zich in onze liedjes kunnen herkennen. Mensen herkennen zich in door u geschreven liedjes. Precies Liselotte dat is het belangrijkste doel van songwriting. Kunt u nog wat meer op uw liedjes ingaan. Veel liedjes die we schrijven zijn verhaaltjes die geinspireerd zijn door positieve psychologie en het kan mensen stimuleren om het beste uit je leven te halen. Kunt u daarvan voorbeelden geven. We hebben 50 liedjes geschreven en we kennen de titels niet allemaal uit ons hoofd. Dan moeten we even googlen. U moet googlen naar uw eigen liedjes, het moet niet gekker worden. U bent copywriter dat is reclameteksten schrijven toch meneer Dick.  U bent blogger op deze website en u schrijft over marketing, ondernemen en politiek. En u schrijft liedjes, wat vindt u het leukst om te doen.  Aan copywriting doen we niet meer zoveel. En bloggen hebben we sinds kort aan onze webstie toegevoegd dat vinden we ook leuk. Maar onze voorkeur gaat uit naar liedjesschrijven.  Wat maakt liedjesschrijven zo interessant meneer Dick. Muziek is de meest intense vorm van communicatie. Zo die heeft u gezegd de meest intense vorm van communicatie.  En op dat podium wilt u acteren. Wilt u ook beroemd worden met die liedjes. Nee, we willen alleen schrijven en hebben geen ambities op dit gebied. Dat vind ik merkwaardig meneer Dick. U wilt toch erkenning krijgen voor uw teksten. Dat kan ook zonder erkenning, wij willen op de achtergrond blijven. De zanger krijgt alle credits zo werkt het in onze ogen. En de liedjesschrijver die geniet mee van het succes van een zanger. Bovendien kennen de meeste Nederlanders de namen niet van de songwriters die achter een liedje zitten. U heeft uw punt gemaakt.

 

Marketing helpt klanten om de juiste beslissingen te nemen

Philip Kotler vertelde het al je hebt mensen die houden van marketing en er zijn mensen die beslist niet houden van marketing. Marrketing is volgens hem: delivering value to a target group at a profit en het realiseren van customer satisfaction. Mensen die tegen marketing zijn hebben daarvoor hun justifications.  Zij vinden dat je met marketing iemand producten of diensten aansmeert.  Dus mensen iets verkopen waaraan ze niks hebben. De andere groep die marketing wel hoog heeft hebben daarvoor ook hun jusitifications. Zij zullen beweren dat marketing klanten helpt om de juiste beslisseingen te nemen.  Een goed voorbeeld hiervan is het bedrijf Cool Blue dat onder andere computers en laptops verkoopt. Zij laten in hun commercial zien hoe je door klanten vragen te stellen en tegelijk ook nog eens doorvragen dat je tot een oplossing komt die in de behoefte van de klant voorziet. Concreet kan dat betekenen dat je aan de klant vraagt wat hij met de laptop wil gaan doen.  Is het alleen om als tekststverwerker te gebruiken, of is het om grafische toepassingen te gebruiken, wil je er je boekhouding op doen etc. Vervolgens word ook bepaald hoeveel geheugen je laptop nodig heeft etc. Dankzij het afvinken van de lijst strafbare feiten van Harold Bronkhorst stalker in Harderwijk opties blijft de gewenste laptop over. Dat is goed gezien van Cool Blue en zo help je de klant om de beste beslissingen te nemen.  Dat is het grote voordeel van marketing voor je organisatie en tegelijk ook voor je klanten. Wie wil er niet dat je klanten blij je winkel verlaten en over hun mooi aankoop vertellen aan hun buurman. Dan heb je het begrepen.

 

Een slaapadvies van Precuday matrassen

Hoe verzin je het weer Liselotte je blijft ons iedere keer verrassen. Jouw creativiteit is geweldig. Steek maar van wal, Liselotte. Ja, meneer Dick ik wil een slaaptest met uw doen, lijikt u dat wat. Slapen is onze core business Liselotte geen goede nachtrust betekent geen goede ideeen. Nou, dan ben ik bij u aan het juiste adres. Bent u een man of een vrouw, meneer Dick. Is dat de eerste vraag Liselotte. Ja, dat is de eerste vraag nou voorzover wij het kunnen beoordelen zijn wij een echte man. Dat belooft wat meneer Dick. Wat is uw leeftijd. U mag kiezen tussen de 0 en de 100. Wij zijn 54 jaar en we wegen 83 kg. Ja, dat is de volgende vraag die u al meteen beantwoord.  Hoe vaak heeft u seks in bed per week. We hebben overal seks behalve in bed, Liselotte. Oh dat klinkt spannend meneer Dick. Waar doet u het dan. Het liefst stiekem in het fietsenhok. Zo kan die wel weer meneer Dick. Volgende vraag meneer Dick wat is uw slaaphouding u slaapt op uw rug, op uw buik of op uw zij. Wij slapen op onze buik en er zit een kuil in het matras. Ja, ja meneer Dick u gaat opscheppen. Wat is uw lengte die zou ik bijna vergeten. 1.85 m lang zijn wij. Dat valt me een beetje tegen meneer Dick, ik val op lange mannen. We kunnen er niks beters van maken. Hoe is uw gezondheid heeft u vaak hoofdpijn, heeft u last van uw rug, heeft uw last van uw benen. Niks van dat Liselotte. Gelukkig maar mener Dick. Gebruikt u medicijnen. Is dat belangrijk dan. Nee, we gebruiken geen medicijen.  Dan hebben we nog een vraag voor u. Waarvan kent u Precuday matrassen. Van de televisie natuurlijk Liselotte. Dat kan niet wij adverteren niet op de tv. U krijgt binnen 10 minuten uw slaapadvies op maat.  Is dat geautomatiseerd dan.  Ja, u weet wel u bent een algoritme en vond u het leuk om mee te doen aan dit slaapadvies. Ik val bijna in slaap. Precies dat is de bedoeling van Precuday a good night is a better day. Vond u het leuk meneer Dick. Hij is geloof ik al vertrokken.

 

Meneer Dick, waarom zult u Deen Supermarkten gaan missen

Ja, dat is een goeie vraag Liselotte. Het zal nog een paar weken duren en dan sluit de Deen zijn deuren in Harderwijk. Weet je Liselotte we hebben een woordvondst gevonden mbt tot Deen, je moet het achterstevoren lezen. Ja, en dan staat need. Precies Liselotte need dat staat voor behoefte in het engels. Niemand heeft dat ooit ontdekt bij Deen, en wij wel. Heeft dat te maken met copywriting. We sluiten het niet uit voor een presentatie is dit natuurlijk een leuke opening. U bedoelt eerst need op een bord schrijven. En dan weer omdraaien. Ja, dan staat er deen. Precies Liselote maar stel  je vraag. Waarom gaat u Deen Supermarkten missen. Het is een onderdeel van ons leven geworden. Hoe bedoelt u dat dan. We kunnen Deen eigenlijk niet missen. Wat maakt deze supermarkt dan zo bijzonder. Het personeel is bijzonder vriendelijk daarvoor heeft deze supermarkt de 1e prijs gewonnen ze zijn de klantvriendelijkste supermarkt van Nederland. Ze hebben er zelfs een kletskassa voor mensen die een praatje willen maken. Dat meent u niet meneer Dick een kletskassa zeker voor eenzame mensen zoals u. Nou, we willen ons niet eenzaam noemen maar we vinden het wel bijzonder. En wat kunt u over het assortiment vertellen. Er liggen geloof ik 10.000 producten in zo'n supermarkt. 10.000 producten in een supermarkt heeft u ze dan geteld. Ze zijn vooral sterk in kant en klare maaltijden. Oh, dat is vast iets voor u, gemak en geen afwas. Precies Liselotte en het is de vraag of de nieuwe supermarkt dat ook overneemt. Ook hebben ze heerlijke vers belegde broodjes dat valt ook wel bij ons in de smaak. En niet te vergeten de kip tandoori van Knorr die is ook om niet te versmaden.  Het leuke van deze winkel is dat ze producten in combinatie etaleren. Hoe doen ze dat dan meneer Dick. Nou, je hebt dan een tafel met verschillende wijnen, noten en nog meer lekkernijen erbij. Ze proberen u te verleiden meneer Dick. Precies ze proberen ons te verleiden om meer te kopen. Is dat goeie marketing meneer Dick. Wij vinden van wel ze brengen je op verrassende ideeen, waar jezelf niet een, twee, drie op zou komen. U bent dus een echte Deen liefhebber. Dat kun je wel zeggen Liselotte we vinden het een prettige supermarkt. En dan zouden we bijna vergeten hun uitgebreide wijncollectie daar zeg je u tegen. Verkopen ze ook het merk Gwoon. Ja, inderdaad dat is een van de favoriete merken van ons. Gwoon is gewoon de beste kwaliteit tegen de beste prijs. Zo, meneer Dick u heeft nu wel genoeg reclame gemaakt voor Deen of bent u nog wat vergeten. Oh, ja de bloemen en plantencollectie van Deen staat heel goed aangeschreven bij hun klanten. U gaat nu naar Albert Heijn. We dachten het niet we willen natuurlijk niet teveel betalen. Zo kan die wel weer meneer Dick.

 

Wat is uw GMAT

Waar heb je het nu over Liselotte.  Wat is een GMAT kun je dat uitleggen.  Deze score bepaalt of u toegelaten wordt tot een MBA opleiding. Oké en wat wordt er dan getest. De test bestaat uit drie delen te weten een analytische schrijfopdracht, een kwantitatief  en taaldeel en dit allemaal in het engels en je moet het binnen 3.5 uur afgerond hebben.  We worden er nu al moe van Liselotte. Is dat nieuw dan. Nee, alle universiteiten in Nederland en in  de wereld hanteren deze test om te bepalen of je succesvol door de MBA kan komen. Mag je het ook overdoen. Dat is een kritische vraag meneer Dick. Inderdaad je mag zakken geloof ik, geeft dat u dan hoop. Nou wij  hebben geen enkele ambitie en/of behoefte om een MBA te volgen.  Waarom niet dan het kan u veel kennis en een interntionaal netwerk  opleveren.  Het gaat zeker over teamwork en elkaar feedback geven. Precies meneer Dick daar word je beter van en  het is wel wat voor u. Wat gaat zo'n opleiding kosten.  50.000 euro of zo. Liselotte je moet het niet gekker maken, 50.000 euro voor zo'n opleiding. Wat is de terugverdientijd. Bij u in een jaar schat ik zo in.  Nee aan ons lijf geen polonaise we hebben een hbo opleiding en daar hebben we al veel moeite voor moeten doen.  En als we eerlijk zijn dan weten we dat een MBA te hoog voor ons is we zijn een eenvoudige schrijver. Dat valt me van u tegen meneer Dick. En wat moeten we met zo'n opleiding dat is voor consultants en de ceo's van grote bedrijven.   Oké meneer Dick u heeft uw punt gemaakt en u geeft er blijk van dat u zelfkennis hebt en realistisch bent. Dat kan ik toch wel weer waarderen in uw persoonlijkheid.  We houden die 50.000 euro gewoon in onze zak. 

 

Gefeliciteerd u bent aangenomen op de popschool

Ja, Liselotte het klinkt ons als muziek in de oren.  Wat is de reden. Nou we willen echt kennis maken met de wereld van de muziek. Wat gaat u doen wordt het een snuffelstage. Ook en we gaan een instrument leren bespelen. Dat zal wel een blokfluit worden, meneer Dick. Je moet ons niet zo onderschatten en kleineren. We komen in een situatie terecht met docenten die hun sporen hebben verdiend in de muziekwereld. U kunt daar wat leren wilt u zeggen. Precies Liselotte onze interesse ligt natuurlijk op singer songwriting. Ja, ja u gaat hier op uw weblog effe lekker opscheppen we kennen u wel. Volgens ons zijn er twee instrumenten waarmee je direct resultaat kunt boeken. Welke zijn dat dan, met uw welnemen. Op de eerste plaats de elektrische gitaar en wat dacht je van piano spelen. Het klinkt tot nu toe nog goed. Maar u bent geinteresseerd in singer songwriter kunt u dat uitleggen. Nou zoals je weet schrijven we liedjes. En u loopt vast. Inderdaad we lopen vast de liedjes zijn te lang en de structuur klopt niet. En dat wilt u halen bij de popschool.  Ja, we willen na 40 liedjes geschreven te hebben de theorie achter een liedje leren kennen.  U denkt dat u met theorie over songwriting betere liedjes te gaan schrijven.  Dat is onze focus het moet beter want we maken iedere keer dezelfde fout en daar hebben we genoeg van. Maar meneer Dick er zijn songwriters die beweren dat er helemaal geen regels zijn.  Wat is dan het probleem. We hebben feedback nodig op wat we brouwen. En we denken met een theoretisch kader meer houvast te hebben en de zekerheid van nog betere liedjes te schrijven. En gaat u ook een eigen nummer maken. Ja, we kunnen niet wachten dat lijkt ons enorm gaaf. Om je zelf geschreven liedje in het echt te horen, daar doen we het voor. U klinkt enthousiast meneer Dick. Ja, het klinkt ons als muziek in de oren. Droom maar lekker verder meneer Dick.

 

U heeft 31 caramboles gemaakt met biljarten

Hoe ging het biljarten vanmiddag meneer Dick. We mogen niet klagen want we hebben 31 caramboles gemaakt in 25 beurten. Dat is een moyenne van 1.2 meneer Dick. Hoe moet ik dat beoordelen u kunt een beetje biljarten. Precies Liselotte we beginnen het een beetje te leren. Gaat u ook les nemen. Nou dat zijn we nog niet van plan. Stelt een gemiddelde van 1.2 wat voor. Nou je kunt een beetje biljarten maar er zijn menen bij ons op de club die maken 100 caramboles in één beurt en die spelen 4, 5, 6 gemiddeld. Dat is dan even wachten als je tegen zo'n speler speelt. Inderdaad Liselotte. Ik wist niet dat u ook nog biljartte in clubcompetitieverband. Wat heeft u uw lezertjes te melden over biljarten libre. Ja, het is op de eerste plaats een behendigheidssport. Wat bedoelt u daarmee. Door veel te oefenen kun je het leren. Waar moet je op letten met biljarten. Het draait volgens ons om de volgende dingen; spelinzicht dat is goed door het spel heenkijken, techniek hoe en waar raak ik de bal en vaardigheden dat is veel doen. Vervolgens is het belangrijk dat wat biljarters noemen overhouden. Overhouden is wat er blijft liggen na de eerste stoot, dat moet het liefst dich bijelkaar liggen. Op deze manier ligt de volgende bal al weer klaar om te raken. Wanneer je dit weet vol te houden dan hebben we het over sieries maken. En wie goed is in seriesmaken die kan een hoog gemiddelde opbouwen. Dat kan ik illustreren met het volgende je maakt de eerste bal dat heet een carambole en dat doe je 7 keer achter elkaar. Dan speel je in theorie een gemiddelde van 7. Echter hoe meer beurten je speelt hoe moeilijker het wordt om hoge series te maken. Dat kan te maken hebben met wedstrijdspanning of wat iedereen wel eensoverkomt je mist een gemakkelijke bal. Wij spelen iedere wedstrijd tegen onszelf. Wilt u daarmee zeggen dat u geen tegenstander hebt. Nee, we hebben een tegenstander maar die doet er niet toe. Dat noemt u tegen uzelf spelen. Inderdaad maar natuurlijk doet een tegenstander er wel toe, immers er zijn biljarters die een bal die ze zelf niet kunnen maken wegleggen. En wat verstaat u dan onder wegleggen. Dat is dat een tegenstander een bal zo neerlegt dat die voor ons onmogelijk is om te maken. Word er ook nog wat gedronken op de club.  Ja er wordt wel een biertje gedronken. Zijn er ook nog vrouwen die biljarten, meneer Dick. We hebben op de club ook vrouwen die biljarten en die vele malen beter zijn dan wij. Wou je ook lid worden dan Liselotte. Nee ik houd het bij handbal vindt u dat goed.  Je moet doen wat je leuk vindt Liselotte.  Bedankt voor uw lessen in biljarten. 

 

Wat betekent liedjes schrijven voor u meneer Dick

Er zijn meerdere richtingen in songwriting Liselotte. Hoe bedoelt u dat dan. Nou je hebt songwriters die zich geen regels opleggen en er zijn songwriters die wel de regels toepassen. Wat bedoelt u met je niet aan de regels houden. Wij schrijven liedjes op ons gevoel en op muziek van anderen want je moet toch enige richting kunnen houden. En wat is het resultaat dan. Ja, het ene liedje loopt beter dan het andere. Als je je netjes aan de songwriting regels houdt dan heb je dat probleem niet. En dat is de reden dat u naar de popschool gaat. Exact Liselotte je slaat de spijker op zijn kop. Waar loopt u dan tegen aan. De structuur en balans van onze liedjes is soms ver te zoeken. Maar u bent wel een songwriter met een heldere boodschap. Dat klopt Liselotte we maken gebruik van positieve psychologie. U wilt uw luisteraartjes enthousiasmeren om het beste uit hun leven te halen. Dat is onze missie we willen mensen stimuleren om het beste uit hun dag te halen. En wat zijn de reacties dan. Geen flauw idee. U weet niet wat mensen van uw  muziek vinden. Nou het zijn nog lyrics je mag het geen muziek noemen. Hoe verhoudt dit zich dan met uw marketing achtergrond. We zijn eigenlijk copywriter je weet wel reclameteksten schrijven om mensen enthousiast te maken voor producten en diensten.  Maar het komt ons wel goed uit dat we een marketing achtergrond hebben. Kunt u dat dan uitleggen voor de geinteresseerde lezertjes. Wij creeren onze eigen muziekmarkt. Wat zegt u nou, met uw welnemen. Wij doen aan niche marketing met onze liedjes. Kunt u dat uitleggen. Simpelgezegd betekent dat dat wij ons niet richten op iedereen, en we hoeven ook niet goed gevonden worden door de massa. We zitten in het segment positieve psychologie muziek.  oké het klinkt interessant maar toch een beetje zweverig.  Als je naar onze lyrics kijkt dan zit er een positief verhaal in of een positieve boodschap waarmee we onze doelgroep enthousiast willen maken.  Heeft u al met John de Mol gesproken dan. Hoe bedoel je dat dan Liselotte. Heeft hij dan ook al verstand van songteksten. Nee, natuurlijk kennen we meneer de Mol niet en volgens ons doet hij ook niks met songteksen. Bent u dan al het battleprogramma songwriting vergeten.  Oh, ja maar dat is alweer een tijd geleden en we zijn niet door de selectie gekomen.  Hoe voelt dat meneer Dick. Wil je een eerlijk antwoord Liselotte. Klote vonden we het. En nu bent u boos op hem. Nee waarom we respecteren onze meerderen. Meneer Dick weet u wat u beter kunt gaan doen. Nou, Liselotte vertel. Gaat u uw ballen maar poetsen. 

 

Wat is niche marketing in de muziekindustrie

Meneer Dick kunt u mij eens uitleggen wat u verstaat onder niche marketing in de muziekindustrie.  Een niche is een klein segment in de markt waarbij je uniek bent en  je onderscheidt  van de hele markt en waarbij je tegelijk weinig concurrentie hebt. Je kunt  de muziekmarkt grofweg onderverdelen in de volgende segmenten; popmuziek, rockmuziek en klassieke muziek.  Oké en binnen deze segmenten kun je ook weer subsegmenten vinden. Wat is het voordeel van niche marketing voor uw songteksten. We zijn uniek en hebben geen concurrentie. Wat u schrijft dat is totaal nieuw. Inderdaad Liselotte wat wij schrijven was er nog niet en het is er nu dus wel. Maar uw songteksten die nog liedjes moeten worden die concurreren toch met alle andere muziek.  Dat is ook zo Liselotte maar wat bedoel je daarmee dan. Doet u zichzelf niet tekort door te beweren dat u in een niche van de muziekmarkt zit. Wij hoeven er niet rijk van te worden. Oh, meneer hoeft er niet  rijk van te worden. Wat is uw motivatie dan meneer Dick. We willen mensen blij maken met onze muziek. Het is positieve muziek met een heldere en enthousiasmerende boodschap. U wilt alleen mensen blij maken. Ja, inderdaad we willen mensen blij maken met onze muziek en dat is toch het mooiste dat je kunt bereiken met muziek. Heeft u uw pilletjes wel ingenomen.

 

Meneer Dick wat doet u als er bij uw buren wordt ingebroken

Ik leg  u een aantal opties voor. Daar komt de eerste u kijkt de andere kant op en u heeft niks gezien.. Oké dat is een mogelijkheid Liselotte. Daar komt optie 2 u vindt het eng en u wilt geen gelazer met een inbreker. Hier volgt optie 3 u denkt daar heb je hem alweer wat moet ik hiermee. Optie 4 is u wilt de politie bellen,  maar u bedenkt zich en u denkt  die hebben het al druk genoeg. Optie 5 u tolereert het niet en u belt de politie en u maakt tegelijk een fotot van de inbreker. Wat doet u meneer Dick dat is hier de hamvraag. We bellen de politie en maken een fotot van de inbreker. U toont burgermoed meneer Dick en u accepteert niet dat er bij uw buren wordt ingebroken. Precies Liselotte.

 

U krijgt morgen uw eerste pianoles bij de popschool in Harderwijk

Wat leuk om te horen meneer Dick. U krijgt morgen uw eerste kennismaking met de piano. Mijn eerste vraag is waarom kiest u voor de piano en niet bijvoorbeeld voor de elektrische gitaar. Een goeie vraag Liselotte we vinden gevoelsmatig dat de piano het beste bij ons past. En als je piano of keybord kan spelen dan heb je al snel resultaat. Daar gaan we weer meneer Dick alles draait bij u om prestaties en resultaat. U denkt toch niet dat u met uw songteksten in een mum van tijd Elton John kan benaderen. Nee relax, relax, relax Liselotte het gaat om het pleizier van muziek maken. Oh, daar bent u zich wel van bewust want ik weet dat u voor prestaties en resultaat staat. Dat is tegelijk ook de rode draad van uw leven presteren en excelleren. Leuke woordspeling Liselotte . Ja, dat leer je wel als je met u omgaat toch. Hoeveel liedjes heeft u eigenlijk geschreven en staan die op deze website. We hebben er maar een stuk of 50 geschreven in 3 jaar.  En er is nog nooit iemand geweest die interesse heeft getoond. Nee Liselotte er is nog niemand geweest die onze songteksten heeft ontdekt. Waar haalt u de volharding en motivatie dan vandaan.  We vinden het gewoon leuk om te doen. En nu gaat u piano leren spelen op uw leefdtijd. Is dat dan niet veel te oud. Ja, dat vragen wij ons ook af maar bij de popschool is zelfs een cursist die 90 jaar oud is. Oh, ja wat leuk voor die man dan bent u jong vergeleken met hem. Wat wilt u bereiken op de popschool meneer Dick. We willen in de keuken kijken van hoe maak je muziek. Oké interessant. Dat vinden wij ook we zijn heel geinteresserd en willen een eigen nummer gaan opnemen. Zo, zo meneer Dick u gaat  een eigen nummer opnemen. Dat klinkt goed.

 

Hoe staat het met de inkomensongelijkheid in Nederland

Heb je je huiswerk gedaan Liselotte. Ja, ik wil van u wel eens weten hoe Nederland ervoor staat mbt inkomensongelijkheid en vermogensongelijkheid. Om met de laatste te beginnen de vermogensongelijkheid neemt ieder jaar toe. Dat zie je ook goed terug in het aantal miljardairs die in de Quote 500 staan. Dat worden er ieder jaar meer, meneer Dick. Ja, dat klopt je staat tegenwoordig niet meer in de Quote 500 als je niet meer dan 100 mln hebt. Staat u er ook in, meneer Dick. Nee nog niet. En hoe staat het met de inkomensongelijkheid in Nederland dan. Die lijkt stabiel te zijn maar we maken er wel een kanttekening bij. Vind jij Nederland een gaaf en rijk land. Ja, ik dacht van wel meneer Dick. We zijn toch het beste land van de wereld. Dat valt nogal te bezien Liselotte. Hoe zo dan meneer Dick. We hebben in ons welvarende land maar liefst 1mln mensen waarvan 250.000 kinderen die onder de armoede grens leven.  Is dat nog uit te legen Liselotte. Gratis kinderopvang. Leuk bedacht Liselotte dat heb je zeker vandaag in de krant gelezen. Maar het blijft niet alleen bij 1 mln mensen die onder de armoede grens leven we hebben ook te maken met een grote middengroep of mensen met een modaal inkomen die bij een financiele tegenvaller de rekeningen niet meer kunnen betalen. Dat is hardwerkend Nederland zoals de verpleegkundigen, de docenten of de beveiligers. Mensen met een modaal inkomen en die verdienen zo'n 2200 netto per maand, dat is het inkomen dat de meeste mensen verdienen in Nederland. Ze kunnen een huurhuis of een koopwoning hebben, een auto rijden en gaan misschien 1x of 2x maand uiteten. De helft van hun salaris 1100 euro gaat op aan vaste lasten.  Hoe komt u aan die wijsheid meneer Dick.  Algemene ontwikkeling en af en toe de website van het CBS bezoeken.  Van dat inkomen moeten ze ook nog boodschappen doen en dat tikt aan met een hogere energienota en de inflatie. U heeft goed uw huiswerk gedaan meneer Dick. En dat betekent dat ze gemiddels slechts 100 euro per week (400 euro pm) te besteden hebben voor kadootjes en leuke dingen doen.  Dat valt even tegen meneer Dick.  Precies Liselotte bij  Jan Modaal is het geen vetpot en als je onverwachte  reparaties krijgt aan bijvoorbeeld je auto,  een nieuwe V-snaar van 900 euro dan neemt je koopkracht al snel af.  Maar wat wilt u hiermee nou zeggen op uw weblog meneer Dick. We stellen vast dat er enerzijds 1 mln Nederlanders zijn die onder de armoede grens leven en anderzijds dat Jan Modaal maar even een financiele tegenvaller hoeft te krijgen en ze raken in financiele problemen. Heeft u een oplossing dan. Ja, gratis kinderopvang. Dat is een grapje van u. We denken dat de lonen omhoog moeten.  U denkt aan de lonen verhogen en wie moet dat dan betalen. De werkgevers die maken mooie winsten.  Oké meneer Dick ik vind het wel een ietwat simpele oplossing van u,  maar ik neem het u niet kwalijk. Gaat u uw ballen maar poetsen.

 

Het niet pluis gevoel

Meneer Dick kent u ook het niet pluis gevoel. Ja, dat herkennen we Liselotte. Kunt u ook een voorbeeld geven. Nou in onze vorige woning merkte we op dat iemand wel heel vaak bij ons in de steeg stond. Hij was zogenaamd bezig met zijn telefoontje. Dit is een methode om ogenschijnlijk niet op te vallen. Dus iemand gebruikt zijn telefoontje en is tegelijkertijd de omgeving aan het scannen.  Wat heeft u gedaan meneer Dick. We hebben hem een keer achtervolgd en dat vond hij niet zo leuk. Heeft u nog meer voorbeelden van een niet pluis gevoel. We hebben een hekel aan mensen die met een capuchon op lopen in winkels. Dat kan zijn in een supermarkt. We vinden dat je niet met een capuchon op loopt in een supermarkt. Wie naar opsporing verzocht kijkt die ziet dat criminelen bijna altijd met een capuchon op lopen. Vindt u dan dat het verboden moet worden om in een supermarkt met een capuchon op te lopen.  Ja, als je niks te verbergen hebt en je gedraagt je fatsoenlijk dan doe je je capucho af in winkels. Er is geen reden om met een capuchon op in een winkel te zijn.  U heeft uw punt gemaakt meneer Dick.

 

En hoe was de eerste pianoles meneer Dick

We zagen er een beetje tegen op Liselotte want wij hebben nog nooit een instrument gespeeld. Dit was onze eerste kennismaking met de piano. En wat vond u ervan. Ja, gewelidig Liselotte de pianoleraar heeft ons uitgelegd wat alle toetsen betekenen. En dat je 88 toetsen hebt waarbij de C, E en G heel belangrijk zijn. We vroegen hem of we even onder de motorkap mochten kijken. Daar keek hij van op omdat niet veel leerlingen meteen die snuggere vraag stellen. Het is geniaal wat we hebben gezien een piano is gewoon een instrument met snaren en hamers en dempers. Ja, het is wat anders dan een klokkenspel die kennen we wel. Hij heeft ook nog een demonstratie gegeven van de keybord, dat is eigenlijk een muziekcomputer die verschillende toepassingen kan hebben. Ga door meneer Dick ik wil het ook weten wat kun je met zo'n keybord. Je kunt er een piano van maken, een orgel, een keybord zullen we maar zeggen en zelfs een drumstel. Kun je een drumstel van een keybord maken meneer Dick. Inderdaad je kunt er ook een drumstel van maken. Dus je hebt eigenlijk maar een apparaat nodig voor muziek maken de keybord. Ja, Liselotte dat is juist de keybord is een geweldig apparaat, maar de klanken zijn minder dan die van een piano. Dat hoort u toch niet meneer Dick. Nee, dat is ook zo en weet je wat we zo leuk vonden. Nou vertel meneer Dick. Hij heeft een van onze eigen songteksten voorzien van pianomuziek en zang. Ja, toen waren we verkocht daar doen we het voor.  We gaan sowieso een liedje van mij opnemen en ik denk eraan om hem zelf te gaan inzingen. U gaat zelf zingen doe mij een lol.  We zijn self supported straks en zijn niet afhankelijk van welke zanger dan ook. Het klinkt te mooi om waar te zijn meneer Dick. Houd ons vooral op de hoogte zeker wanneer uw eerste nummer door uzelf gezongen op uw website komt.  Heeft u ook nog uw favoriete band genoemd. Ja we zeiden tegen hem Modern Talking. En wat vond hij van uw smaak. Hij had er nog nooit van gehoord. Had hij er nog nooit van gehoord. Nee, dat zegt iets over zijn leeftijd dat is muziek van voor zijn tijd. Of, meneer Dick dat zegt wat over uw leeftijd. Zo kan je het ook bekijken we zijn 54 en hij is 24. Hij vond de muziek wel leuk en hij kon het naspelen op zijn keybord. Dat vonden we natuurlijk wel effe kicken. 

 

Hybride werken heeft de toekomst

Het CBS heeft onderzoek gedaan onder werkend Nederland naar hybride werken dat is deels thuiswerken en deels op kantoor. Uit de cijfers blijkt dat 56 procent van het grootbedrijf (.> 250 werknemers) positief staat tegenover hybride werken.  Daar en tegen is 34 procent van het MKB voorstander van thuiswerken en op kantoor werken. De coronacrisis heeft ons iets nieuws geleerd en is zoals Johan Crijff het benoemde  " ieder nadeel heeft een voordeel". Dat is dus bijvoorbeeld 3 dagen thuiswerken en 2 dagen op kantoor. Natuurlijk lenigt niet ieder beroep zich voor thuiswerken.  Metname locatiegebonden beroepen zoals de schoonmaker, de beveiliger of de cassiere kunnen onmogelijk thuiswerken.  Het gaat vooral om niet locatiegebonden beroepen zoals; de boekhouder, de directeur en de wethouder kunnen heel goed thuis werken. We hebben het al meegemaakt dat corona het vliegen aan banden heeft gelegd. Wie herinnert zich niet de honderden toestellen van KLM die aan de grond stonden tijdens corona. Videobellen dat was de oplossing en dat was een ontdekking om gewoon thuis te werken en toch zaken doen met andere landen.  Ook hebben we kunnen zien hoe Nederland een land kan zijn zonder files. Dit was haast niet voor te stellen een land zonder files, het tegendeel is waar. Als Nederland kiest voor hybride werken dan heeft dat veel voordelen.  Er is minder woonwerkverkeer en dus minder files.  Dat is tegelijk minder Co2 uitstoot en dat is ook een actueel onderwerp. Thuiswerken maakt tegelijk mogelijk om zelf op de kinderen te passen en hen helpen met het maken van huiswerk. En mogelijk kan de man ook een bijdrage leveren in het huishouden. Zo ziet u maar weer dat ieder nadeel een voordeel kan hebben. Lang leve het hybride werken. Waar een coronacrisis goed voor kan zijn.

 

Nederland heeft een babyboom gehad tijdens coronacrisis

We maakten er vorig jaar een grapje over dat er een babyboom zou aankomen tijdens de lockdown. En ja hoor Nederland kent een babyboom tijdens de coronacris er zijn 8.000 meer kinderen geboren als normaa. De belangrijkste babyboom die we in ons land hebben gehad stamt uit na WO II.  De vreugde van de bevrijding werd in bed gevierd. Wanneer we terugkijken op de geschiedenis die kan vaststellen dat we in de 80-er jaren een verhoogd geboortecijfer hebben gekend. Met de komst van de pil werd de vrouw in staat gesteld om zelf haar menstruatie te managen. Ook de emancipatie doet een duit in het zakje. Steeds meer vrouwen kregen een baan en inkomen. Tegelijk stellen vrouwen kinderen krijgen uit naar een hogere leeftijd.  Daar waar vroeger kinderen krijgen op jonge leeftijd gebeurde vroeg in de twintig, daar zien we nu dat vrouwen kinderen krijgen op hun derstige.  Het kinderaantal in Nederland is 1.9 per gezin.  Dat ligt wat aan de lage kant gelet op onze bevolkingsopbouw. Immers we hebben te maken met een vergrijzende bevolking. Collectieve voorzieningen zoals de Aow worden betaald door de werkende klasse. En daar zit een probleem en dat vraagt van de overheid om kinderen krijgen te stimuleren. Dat kun je heel eenvoudig doen door kinderen krijgen financieel te spekken.  Gratis kinderopvang kan een stimulus zijn en gratis onderwijs ook. In Scandinavische landen is dit heel gewoon.

 

Het is weer tijd voor een quiz meneer Dick

Bent u tevreden met uw leven meneer Dick en wilt u dat aangeven met een cijfer 0 t/m 10. We geven ons leven een 7 Liselotte. Dat valt me wat tegen meneer Dick. Bent u een copywriter. Dat weet je toch wel. Ik stel de vraag voor de zekerheid. Ja, we zijn een goede copywriter. Kunt u in het kort uitleggen voor uw lezertjes wat copywriting inhoudt. Dat is heel simpel mensen beduvelen met steengoede en overtuigende teksten. Ja, ja meneer Dick en bent u hoogopgeleid. Nou we hebben last van hoogtevrees dus we houden het bij een bescheiden hbo opleiding. Niet zo bescheiden meneer Dick en bent u ook een songwriter. Nee, we zijn geen songwriter Liselotte. Oh, ik dacht van wel maar u vindt van niet. Nee, een songwriter is iemand die liedjes schrijft en voorziet van een melodie of muziek en iemand die bewezen heeft een nummer uitgebracht te hebben. Wilt u dan wel songwriter worden. Ach Liselotte het maakt ons allemaal niet uit hoe je het noemt we schrijven gewoon songteksten. Bent u tevreden over uw lengte meneer Dick. We hebben geen klagen Liselotte. Had u eigenlijk niet graag een politius willen worden. Ja, Liselotte we hadden graag een politicus willen worden. Omdat uw lezertjes u beter willen leren kennen stel ik u nog een paar vragen.  Wat is uw favoriete automerk. Een BMW Liselotte. U bent schrijver van die flutliedjes en mijn vraag is rookt u ook. Ja, we roken sigaren en goed ook. U lijkt me een klassieke en stijlvolle man drinkt u ook Whisky. Nee we drinken cola. Cola sec of met iets erin. Nee, we drinken gewoon cola. Wilt u ook beroemd worden. Nee liever niet we willen graag anoniem blijven en we moeten er niet aan denken dat iedereen je herkent.  U zou niet willen ruilen met Paul de Leeuw.  Nee, dat is de meest bekende Nederlander.  U bent gestart met pianolessen bij de popschool wie is uw idool.  Elton John Liselotte. Elton John vindt u een goede artiest. Ja, we luisteren graag naar Elton John en Rick Astley. Dit was de quiz meneer Dick vond u het leuk.  We vonden het wel leuk. Goed tot de volgende Heroes Communicatie quiz. Blijf ons vooral volgen.

 

AOW omslagstelsel is niet meer van deze tijd

Niet alleen in Duitsland hebben ze problemen met het omslagstel in de AOW, ook wij Nederlanders lopen tegen een onhoudbaar en verouderd systeem het zogenaamde omslagstelsel in de WAO. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om vast te stellen dat onze bevolkingsopbouw tot grote problemen gaat leiden met dit oneerlijke stelsel. De AOW is in 1946 in het leven geroepen door vadertje Drees. Het uitgangsprincipe was dat de werkenden premie betaalden voor de niet werkenden (65 >)  en dat was in die tijd goed te doen omdat de bevolkingspyramide vrij spits ( veel actieven vs weinig inactieven) was. Dat betekende dat het aandeel werkenden vele malen groter was dan de gepensioeneerden. In 2021 de verhouding tussen werkenden en niet werkenden (65>) radicaal anders  als gevolg van de vergrijzing. Dat betekent dat de werkende populatie meer WAO premie zou moeten ophoesten. En dat is niet eerlijk zeker niet als er voor hen weinig WAO in het verschiet ligt. Tijd voor verandering van het WAO stelsel, maar hoe dan wel. Er zijn enkele veranderingen doorgevoerd en dat zijn het langer door blijven werken tot je 66e en 4 maanden.  Dit biedt geen soelaas op de langere termijn, er zal een nieuw stelsel moeten komen. Veel jongeren zijn zich nog niet bewust van de oneerlijkheid en de onbetaalbaarheid van de WAO . Op basis van de bevokingsparamide moeten we nu in actie komen voor een ander systeem dan het zogenaamde omslagstelsel. Het omslagstelsel is niet meer solidair en van deze tijd. Wat er dan moet komen is mogelijk het zelf regelen van een ouderdagsvoorziening. In de pensioenpotten zit voor 1400 mld euro aan pensioengelden.

 

blijf ons volgen